Snídaňové muffiny

5,0 5
2

Snídaňové muffinyzdroj: biooo.cz

Snídaně je nejdůležitější jídlo celého dne, dodá vám energii a naladí vás do nového dne. Co ale snídat zdravě a chutně? A jak na to, když ráno spěcháte, protože v šest vám odjíždí vlak, a nemáte tak čas se pořádně nasnídat už doma? Sbalte si snídani do tašky a snídejte až po cestě. Zdravě, chutně a po domácku se snídaňovými muffiny.

Přejít na sekci článku:

Muffiny

Muffinyzdroj: biooo.cz

  • 1 ½ hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek mléka
  • ¼ hrnku oleje
  • 2 vejce
  • ½ hrnku špaldové mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • lžička jedlé sody
  • pár lžic cukru (třtinový, kokosový)
  • konopná semínka
  • mandle
  • rozinky
  • mleté oříšky
  • sušené švestky

Dejte namočit ovesné vločky do mléka alespoň na hodinu. Lepší je použít lámané nebo mleté vločky, muffiny tak budou lépe držet u sebe. Do směsi potom přidejte olej, vajíčka, trošku cukru a všechno, co máte ke snídani rádi. Takže já přidala konopná semínka, rozinky a sušené švestky, celé mandle a mleté oříšky. Klidně by se hodily i kousky čokolády nebo další sušené ovoce.

Ve skleničce si smíchejte mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Tuto směs potom přimíchejte do těsta. Naplňte muffinové košíčky a dejte péct na zhruba půl hodinu na nízkou teplotu 160 – 180 °C. Muffiny popraskají a na povrchu zhnědnou, tak poznáte, že už jsou hotové. Nechte vychladnout a je hotovo. Upečené muffiny vám vydrží při správném skladování čerstvé alespoň týden.