Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Snídaňové muffiny

Snídaňové muffiny Upečte si snídani na celý týden.
Hana Bartušková
5,0 5
2

Snídaňové muffiny zdroj: biooo.cz

Snídaně je nejdůležitější jídlo celého dne, dodá vám energii a naladí vás do nového dne. Co ale snídat zdravě a chutně? A jak na to, když ráno spěcháte, protože v šest vám odjíždí vlak, a nemáte tak čas se pořádně nasnídat už doma? Sbalte si snídani do tašky a snídejte až po cestě. Zdravě, chutně a po domácku se snídaňovými muffiny.

Přejít na sekci článku:

Muffiny

Muffiny zdroj: biooo.cz

  • 1 ½ hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek mléka
  • ¼ hrnku oleje
  • 2 vejce
  • ½ hrnku špaldové mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • lžička jedlé sody
  • pár lžic cukru (třtinový, kokosový)
  • konopná semínka
  • mandle
  • rozinky
  • mleté oříšky
  • sušené švestky

Dejte namočit ovesné vločky do mléka alespoň na hodinu. Lepší je použít lámané nebo mleté vločky, muffiny tak budou lépe držet u sebe. Do směsi potom přidejte olej, vajíčka, trošku cukru a všechno, co máte ke snídani rádi. Takže já přidala konopná semínka, rozinky a sušené švestky, celé mandle a mleté oříšky. Klidně by se hodily i kousky čokolády nebo další sušené ovoce.

Ve skleničce si smíchejte mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Tuto směs potom přimíchejte do těsta. Naplňte muffinové košíčky a dejte péct na zhruba půl hodinu na nízkou teplotu 160 – 180 °C. Muffiny popraskají a na povrchu zhnědnou, tak poznáte, že už jsou hotové. Nechte vychladnout a je hotovo. Upečené muffiny vám vydrží při správném skladování čerstvé alespoň týden.