Přejít na sekci článku:
Šípkový olej k jídlu
zdroj: shutterstock.com
Kvalitní a za studena lisovaný olej z šípků je vhodný i pro vnitřní použití jako doplněk stravy. Vnitřně se užívá jedna čajová lžička oleje denně, nejlépe spolu s jídlem. Šípkový olej obsahuje velké množství nasycených i nenasycených mastných kyselin, například kyselinu citronovou nebo jablečnou. Dále pak karotenoidy, tokoferoly, vitamin A a především velké množství vitaminu C a vícenenasycených mastných kyselin.
Při vnitřním používání podporuje olej imunitu a dodává vitaminy. Kromě vitaminů a mastných kyselin je šípkový olej i velmi účinným antioxidantem, posiluje tak organismus proti volným radikálům a pomáhá předcházet předčasnému stárnutí. Působí i jako jemné antidepresivum, pomáhá proti nerozhodnosti a vrací sebedůvěru. Pokud máte rádi šípkový čaj, tak zkuste užívat vnitřně i šípkový olej, voní stejně a navíc je takovým menším nenápadným elixírem mládí a krásy.