Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Už zase vaříme s BiOOO!

zdroj: Shutterstock

Před pár týdny jsme přišli s takovou menší sérií "Vaříme s BiOOO", jelikož se nás spousta z Vás ptala na to, jak se dá vařit s našimi produkty (samozřejmě ze sekce jídla). No a tak jsme si řekli, že Vám budeme vždy jednou za čas předávat inspirace na zdravá a vyvážená jídla, která si můžete uvařit převážně ze surovin, které najdete u nás. Takže jestli Vás zajímá, co jsme si pro Vás dneska připravili, čtěte dál!

Tohle Vás zasytí

Stejně jako minule, i dnes začneme jako první snídaní. Dneska jsme si pro Vás připravili osvědčenou klasiku - ovesnou kaši, nebo možná pro někoho raději porridge. Ovesné kaše asi každý zná, nicméně když je něco dobré, je potřeba si to čas od času připomenout. Ovesné vločky jsou totiž skvělým zdrojem vlákniny, B-komplexu a ty naše jsou navíc bezlepkové!

 

Co budete potřebovat:

No a postup je velmi jednoduchý. Stačí si v hrnci smíchat vločky s mlékem (nebo vodou) a na mírném plameni vařit do zhoustnutí. Dejte jen pozor na řádné míchání, aby se Vám kaše nepřichytila ke dnu. Ke konci můžete přidat sladidlo. Po uvaření už jen stačí nandat na talíř nebo do misky a dozdobit vším, co máte rádi.

Máte doma 2 přezrálé banány?

Možná jste si už všimli, že v posledních letech se stal docela trendem banánový chlebík. A ano, i ten jde udělat v poměrně zdravé verzi, i když ho mnohdy vidíme u amerických influencerů plný oleje a cukru. Banány sami o sobě totiž obsahují vitamíny, minerály a navíc jsou sami o sobě sladké, takže pokrmy, do kterých je přidáváte, často nemusíte vůbec uměle doslazovat.

Co budeme potřebovat:

  • 2 zralé banány
  • 1 vejce
  • 1/3 hrnku kokosového cukru nebo jiného sladidla (pokud chcete)
  • 2 lžíce oleje
  • 1/3 hrnku mléka (může být kravské nebo jakékoliv rostlinné)
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva nebo jedlé sody
  • (borůvky, čokoláda nebo cokoliv dalšího, co byste do chlebíčku chtěli přidat)

Nejprve si v míse rozmačkáme banány na jemnou kaši, pak k nim přidáme vejce, případně sladidlo, mléko a olej. Směs dobře promícháme a přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva nebo jedlou sodou. Vše opět promícháme a můžeme přemístit do chlebíčkové formy vytřené tukem a vysypané moukou. No a teď už jen dáme do trouby předehřáté zhruba na 175°C, zhruba na 45 minut až hodinu. Po vyndání nechte chvilku odpočinout a poté vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout. No a právě jste si upekli skvělou snídani, svačinu nebo dezert!

Je libo čerstvý wrap?

Tohle jídlo je naprosto geniální, protože nejde vlastně vůbec zkazit a každý si ho může dotvořit takřka k obrazu svému. A hlavně, kdo by neměl rád tortilly! My ale u nás máme tortilly, které nejsou z obyčejné mouky, ale mají až třetinový podíl mrkve nebo třeba řepy, takže jsou zdravější alternativou ke klasickým pšeničným tortillám z obchodu.

 

Co budeme potřebovat:

  • tortilly
  • dresink (řecký jogurt, sůl, pepř, česnek)
  • zelenina (ledový salát, rajčata, okurka, paprika, kukuřice)
  • kuřecí maso

Vzhledem k tomu, že tortilly jsou velmi variabilní jídlo, neexistuje jeden univerzální správný recept. Nicméně jeden oblíbený Vám zde představíme. Začneme tím, že si kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky, přidáme trochu grilovacího koření a osmahneme na pánvi. Mezi tím, co se nám dělá maso, si můžeme nakrájet zeleninu a připravit dresink. Na dresink si smícháme řecký jogurt se dvěma stroužky česneku, solí a pepřem. No a když máme všechny suroviny zvlášť připravené, je na čase je všechny vyskládat do tortilly, kterou si můžete dát na studeno nebo si ji ohřát. No a to je celé, dobrou chuť!