Přejít na sekci článku:
Mladý ječmen, chlorella a spol.
zdroj: shutterstock.com
Zelené potraviny nepůsobí na první pohled příliš lákavě. Jak řekne mnoho lidí, je to prostě usušená tráva. A mají vlastně pravdu, zelené potraviny nejsou nic jiného než sušené lístky mladých rostlinek jako je ječmen, obilí a vojtěška, skladkovodních řas spirulina a chlorella nebo mořské řasy kelp. Sklizené lístky se při nízkých teplotách usuší a rozemelou na prášek bez přídavku jakýchkoliv dalších látek. Ke spotřebiteli se skrz ně dostane vysoký podíl živin, minerálních látek, vitaminů a dalších složek v téměř nezměněné podobě, když konzumujete sušený mladý ječmen, je to téměř jako byste jedli syrovou rostlinku. A co víc, zelené potraviny obsahují živiny ve formě, které dokáže naše tělo plně zpracovat a využít, nic tak nepřijde nazmar a jen neprojde naším trávicím traktem beze změny.
Nejpřirozenějším způsobem jak konzumovat zelené potraviny je prášek. Ale není prášek jako prášek. V případě mladého ječmene si totiž můžete koupit buď klasické rozemleté lístky, nebo sušenou šťávu obsahující ještě více živin než samotné lístky. Pokud vás představa zelené tekutiny neláká, pořiďte si zelené potraviny ve formě kapslí. Sice nejsou 100% čisté, ale na druhou stranu poskytují pohodlnější konzumaci kdykoliv a kdekoliv, což se o prášku zrovna říci nedá.