Přejít na sekci článku:
… a do cukru s ním!
zdroj: biooo.cz
Zmrazené těsto zpracujte do kuliček. Stačí nabírat lžičkou a poté tvarovat v rukách malé kuličky. Kuličky obalujte v práškovém cukru a cukrem nešetřete. Část se ho totiž jakoby do těsta vstřebá, takže se pak nevytvoří na povrchu popraskaný vzor ani sladká krusta. Kuličky sázejte dostatečně daleko od sebe, při pečení se trošku rozplácnou, tak ať se vám sušenky moc neslepí. Cukrové kuličky dejte péct zhruba na 180 °C. Stačit bude 10 – 20 minut, záleží na tom, jak velké kuličky jsou.
Během pečení se bochánky zvětší, a tím vznikne cukrový popraskaný vzor. Po upečení je čokoládové těsto hutné a lahodné, zatímco cukrová krusta křupne při prvním zakousnutí. Na dolním povrchu se může při vyšších teplotách dokonce vytvořit jemná karamelová krusta. Čokoládové bochánky nabídněte návštěvám, budou překvapeni jak cukrovým vzorem, tak i hutnou čokoládovou chutí. A nebo si je vychutnejte u teplého čaje s troškou šlehačky.