Přejít na sekci článku:
Čokoláda mezi vrstvou vloček
zdroj: biooo.cz
Těsto poté rozdělte do dvou částí. První rozprostřete na pečící papír a vytvořte z něj pravidelný tvar. Záleží jen na vás, jak velký máte plech nebo jak tenké plátky müsli chcete vytvořit, ideální tloušťka müsli je zhruba tak půl centimetru. Poté nasypejte kousky čokolády. Jak velcí jste čokoholikové? Těm průměrným bude stačit třeba jenom jedna tabulka (100 g), ale jestli máte čokoládu opravdu rádi, tak se nestyďte a dejte klidně dvě tabulky čokolády (200 g). Na čokoládovou vrstvu pak přidejte další vrstvu vločkového těsta. Zatlačte, upravte okraje a dejte péct na 250 °C zhruba na 10 – 15 minut. Že je upečeno, poznáte podle tmavnoucích tenkých okrajů.
Po upečení krájejte na menší kousky, já ze svého skoro čtverce vykrájela celkem 21 tyčinek. Dávejte pozor, protože konečné čokoládové tyčinky jsou celkem drobivé a rozpadavé. Ale tak dobré. Skvěle chutnají nalámané na kousky a zamíchané do ranního jogurtu. Nebo odpoledne k čaji a kávě. Navíc nejsou přehnaně sladké a určitě jsou zdravější než třeba samotná čokoláda. Pro vylepšení můžete přidat různá semínka nebo oříšky, tyčinky skvěle chutnají i polomáčené v hořké čokoládě.