Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Čokoládový bezlepkový dort

Čokoládový bezlepkový dort Upečte si bezlepkový čokoládový dort.
Hana Bartušková
5,0 5
1

Čokoládový bezlepkový dort zdroj: biooo.cz

Bezlepkový dort by se mohl zdát jako výzva, ale vlastně to tak není. Bezlepkový dort upečete totiž hned a vlastně si absence mouky ani nevšimnete. Stačí si jenom připravit pořádné množství oříšků. Ty vybírejte podle chuti, vlašské jsou klasika a hodně výrazné, lískové jsou jemnější. A pokud oříšky moc rádi nemáte, tak sáhněte po mandlích. Dort pak bude svou chutí nejvíce připomínat klasickou variantu.

Ale určitě se připravte na to, že o žádnou dietní záležitost nejde. Že možná ta bílá mouka tam sice nebude, ale čokolády tam bude tolik, že vaše chuťové buňky určitě o nic nepřijdou. A při pečení pamatujte také na to, že rozhodně nechcete nic ošidit. Výsledná chuť dortu bude totiž přesným součtem kvality jednotlivých surovin a lásky, se kterou to upečete. Takže určitě sáhněte po kvalitní čokoládě, tmavém cukru a pravém másle!

Přejít na sekci článku:

Čokoláda bez mouky

Čokoláda bez mouky zdroj: biooo.cz

4 vajíčka

50 g másla

50 g cukru

100 g mletých ořechů

75 g čokolády

Nechte rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny. Poté po jednom přidejte žloutky a našlehejte. Přilijte rozpuštěnou čokoládu, jen dávejte pozor, aby nebyla příliš teplá, aby se máslovo-vajíčkový krém nesrazil. Vsypejte i ořechy a vše pořádně smíchejte. Teprve poté po lžičkách přidávejte bílkový sníh. Pečte 20 – 30 minut na 180 °C.

Související produkt
Hořká čokoláda 88 % kakaa 30 g
Dolfin / 47 Kč
Hořká čokoláda s minimálně 88 % afrického kakaa má jemnou kakaovou chuť. Malá tabulka je navíc jako stvořená pro odpolední malé mlsání.
Detail produktu