Čokoládový bezlepkový dort

5,0 5
1

Přejít na sekci článku:

Tipy a triky

Tipy a trikyzdroj: biooo.cz

Korpus. S korpusem se velmi dobře pracuje, drží u sebe a je hutný, skoro až lepivý. Uvedené množství v receptu stačí na velmi malou formu, zhruba 15 centimetrů v průměru. Pro dort normální velikosti množství zdvojnásobte. Počítejte také s tím, že korpus během pečení sice hodně nabude, ale po vytažení z trouby splaskne.

Čokoláda a ořechy. Je dobré nenechat těsto upéct úplně do sucha, právě to hutné čokoládové skoro tekuté srdíčko, které korpus má, je to nejlepší, co tento dort nabízí. Dort je také velmi čokoládový a opravdu výživný, i jen malý kousek bude stačit i těm největším mlsalům.

Krém. Nevýhodou splasklého čokoládového srdíčka dortu je trošku nevzhledný korpus, takže vzhled budete muset nahnat při konečném zdobení. Jako krém se hodí nejlépe něco lehkého, zapomeňte na hutné máslové krémy, spíš sáhněte po samotné šlehačce nebo po pudinkovém krému. Já použila základní krém z mascarpone, který jsem odlehčila jogurtem a troškou šlehačky.

Jak na krém? Dvě lžičky másla utřete se dvěma lžičkami cukru. Přidejte asi tak 200 g mascarpone nebo tvarohu, pro chuť jsem přidala lžičku Salka, asi dvě lžíce šlehačky a jogurt. Výsledkem je velmi lehký krém, který dokonale pasuje k hutné chuti čokolády. A černobílý efekt po rozkrojení taky není špatný.