Přejít na sekci článku:
Kokosové srdíčko bez cukru
zdroj: biooo.cz
1 plechovka kokosového krému
2 lžičky kokosového oleje
150 g kokosu
Smíchejte jednu plechovku kokosového krému, zhruba dvě lžičky kokosového oleje a strouhaný kokos. Krém můžete i osladit stévií nebo kokosovým cukrem, ale pokud máte rádi kokos, tak sladit není nutné. Krém je celkem hutný a nepříliš sladký, dohromady s korpusem vytvoří trošku nevšední kombinaci. Pro tradičnější chuť můžete krém připravit například z obyčejné šlehačky nebo salka s kokosem, skvěle bude chutnat i jenom obyčejná zakysaná smetana s troškou cukru.
Pak už stačí korpus s krémem dát pořádně ztuhnout do ledničky. A nakonec přidejte čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpusťte 1 tabulku vysokoprocentní čokolády, přidejte lžičku kokosového oleje nebo másla a polevou přelijte dort. Polevu pak už můžete dozdobit jakkoliv, třeba stylově posypejte kokosem nebo přidejte jako já romanticky růžové maliny.