zdroj: biooo.cz
S čokoládou se peče skvěle. A chutná to většinou ještě lépe. Ty hutné momenty, které se rozpouští na jazyku a které nám připomínají pravou čokoládu. Koláč, který lehce křupe na povrchu, ale uvnitř z jeho čokoládového jádra vytéká ta nejsladší odměna. Pravá čokoláda. Prostě ty pravé čokoládové koláčky jsou jako pečená čokoláda. Stejně tak sladké.
Co takto to ale zkusit jinak? Sice s čokoládou a máslem, to pro tu jemnost, ale také se stévií a s jablky, to pro ty vitaminy a zdravější chuť. Konzistencí jsou tak lehké, že se rozpadají na jazyku. A chuťově vám možná připomenou jablka v čokoládě. Se štipkou skořice a s podobou Halloweenu. No jasně Halloween sice u nás neslavíme, ale koláčky ve tvaru rozzlobené dýně si ke svačince snad dát můžeme, ne?
Přejít na sekci článku:
Halloweenské koláčky s jablky a stévií
zdroj: biooo.cz
Budete potřebovat:
60 g čokolády
60 g čokolády
60 g másla
2 vajíčka
1 lžička stévie
2 lžíce třtinového cukru
200 ml mléka
200 g špaldové mouky
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička sody
2 velká jablka, nastrouhaná
1 lžička skořice
Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo. V míse si smíchejte mouku, lžičku kypřícího prášku, lžičku sody a lžičku skořice. Nastrouhejte jablka, alespoň dvě větší. Do rozpuštěné čokolády a másla přidejte skleničku mléka, vmíchejte dvě celá vejce, přidejte stévii a dvě lžíce třtinového cukru jen tak pro chuť. Poté vmíchejte nastrouhaná jablka. Po lžičkách přidávejte moučnou směs a pořádně smíchejte. S troškou ruční práce ani nebudete potřebovat elektrický šlehač, stačí jen pořádně promíchat lžící.