Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Halloween s troškou jablek

Halloween s troškou jablek zdroj: biooo.cz

S čokoládou se peče skvěle. A chutná to většinou ještě lépe. Ty hutné momenty, které se rozpouští na jazyku a které nám připomínají pravou čokoládu. Koláč, který lehce křupe na povrchu, ale uvnitř z jeho čokoládového jádra vytéká ta nejsladší odměna. Pravá čokoláda. Prostě ty pravé čokoládové koláčky jsou jako pečená čokoláda. Stejně tak sladké.

Co takto to ale zkusit jinak? Sice s čokoládou a máslem, to pro tu jemnost, ale také se stévií a s jablky, to pro ty vitaminy a zdravější chuť. Konzistencí jsou tak lehké, že se rozpadají na jazyku. A chuťově vám možná připomenou jablka v čokoládě. Se štipkou skořice a s podobou Halloweenu. No jasně Halloween sice u nás neslavíme, ale koláčky ve tvaru rozzlobené dýně si ke svačince snad dát můžeme, ne?

Přejít na sekci článku:

Halloweenské koláčky s jablky a stévií

Halloweenské koláčky s jablky a stévií zdroj: biooo.cz

Budete potřebovat:

60 g čokolády

60 g čokolády

60 g másla

2 vajíčka

1 lžička stévie

2 lžíce třtinového cukru

200 ml mléka

200 g špaldové mouky

1 lžička kypřícího prášku

1 lžička sody

2 velká jablka, nastrouhaná

1 lžička skořice

Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu a máslo. V míse si smíchejte mouku, lžičku kypřícího prášku, lžičku sody a lžičku skořice. Nastrouhejte jablka, alespoň dvě větší. Do rozpuštěné čokolády a másla přidejte skleničku mléka, vmíchejte dvě celá vejce, přidejte stévii a dvě lžíce třtinového cukru jen tak pro chuť. Poté vmíchejte nastrouhaná jablka. Po lžičkách přidávejte moučnou směs a pořádně smíchejte. S troškou ruční práce ani nebudete potřebovat elektrický šlehač, stačí jen pořádně promíchat lžící.