zdroj: biooo.cz
Obyčejné karbanátky doma určitě děláte často. Však je to jedno z nejčastějších a nejoblíbenějších českých jídel. Je to rychlé a recept je hodně variabilní. Zdravé to sice moc není, pro vegetariány taky moc ne, ale takový správný karbanátek prostě chutná.
Pro změnu můžete karbanátek vyzkoušet s kokosovým olejem a chilli a navíc si můžete udělat i omáčkou k těstovinám. A z obyčejného karbanátku máte najednou masové kuličky v omáčce.
Přejít na sekci článku:
Obyčejné karbanátky s chilli
zdroj: biooo.cz
Karbanátky nejspíš každý umí udělat. Třeba takto:
½ kila vepřového mletého masa
2 vejce
trošku mléka
dvě lžíce strouhanky
dvě lžíce hladké mouky
špetka soli
něco pepře
nadrobno nasekaná cibulka
Vše dejte do mísy a promíchejte, tvarujte malé kuličky a dejte je smažit na pánev do zlatova. A v tuto chvíli přijde zlepšovák, který překvapí novou chutí. Na smažení použijte ochucený kokosový olej s chilli. Ten dodá jemně štiplavou chuť, která ale není vůbec přehnaná. Jen tak jemně dochucuje maso maličko pálivým chilli. Karbanátky můžete podávat s bramborem a zeleninovým salátem. A nebo je zkuste zapéct se zeleninou a rajčatovou omáčkou.