Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Karbanátky na kokosovém oleji

Karbanátky na kokosovém oleji Udělejte si karbanátek.
Hana Bartušková
5,0 5
2

Přejít na sekci článku:

Zapečené karbanátky

Zapečené karbanátky zdroj: biooo.cz

Usmažené karbanátky dejte do zapékací misky a k tomu přijdete vybranou zeleninu. Hodí se třeba mrkev, cuketa, čerstvá rajčata, paprika, petržel, brokolice, hrášek nebo žampiony. Vše dejte do zapékací misky a přidejte 2 plechovky konzervovaných rajčat. Nebo zkombinujte plechovku sekaných rajčat s fazolkami v omáčce. Omáčku ještě zalijte zhruba skleničkou vody, aby se vše promísilo a vytvořila se tekutá směs. Dejte péct na zhruba 45 minut a 200 °C, na posledních deset minut můžete přidat navrch sýr.

Po upečení by měla být zelenina měkká, zatímco omáčka by měla zhoustnout. Zapečené karbanátky pak podávejte s těstovinami a sýrem. Omáčka je rajčatově jemná, zelenina šťavnatá a karbanátky? Ty skrývají to největší překvapení, protože zatímco omáčka má jen jemnou chuť, tak karbanátky chutnají jako pálivé chilli. Připravte se na ostrou jízdu.