Přejít na sekci článku:
Zapečené karbanátky
zdroj: biooo.cz
Usmažené karbanátky dejte do zapékací misky a k tomu přijdete vybranou zeleninu. Hodí se třeba mrkev, cuketa, čerstvá rajčata, paprika, petržel, brokolice, hrášek nebo žampiony. Vše dejte do zapékací misky a přidejte 2 plechovky konzervovaných rajčat. Nebo zkombinujte plechovku sekaných rajčat s fazolkami v omáčce. Omáčku ještě zalijte zhruba skleničkou vody, aby se vše promísilo a vytvořila se tekutá směs. Dejte péct na zhruba 45 minut a 200 °C, na posledních deset minut můžete přidat navrch sýr.
Po upečení by měla být zelenina měkká, zatímco omáčka by měla zhoustnout. Zapečené karbanátky pak podávejte s těstovinami a sýrem. Omáčka je rajčatově jemná, zelenina šťavnatá a karbanátky? Ty skrývají to největší překvapení, protože zatímco omáčka má jen jemnou chuť, tak karbanátky chutnají jako pálivé chilli. Připravte se na ostrou jízdu.