Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Kdo by neměl rád arašídové máslo?

5,0 5
2

Kdo by neměl rád arašídové máslo? zdroj: biooo.cz

Tak co takto si z něho upéct třenou buchtu. S máslem, kokosovým cukrem, arašídovým máslem. A s kvalitním kakaem. Třená máslová buchta patří k takovým klasikám, co už pekly naše babičky. Třená bábovka každou neděli po obědě k babičce prostě patří. Co takto ale to zkusit jinak? Trošku moderněji, snad i trošku zdravěji, vlastně skoro bez cukru a hlavně s novou chutí. S chutí arašídového másla a karamelového kokosového cukru. Protože třená buchta rozhodně není zastaralým a vyčpělým receptem.

Kdo by neměl rád arašídové máslo?

  • 1 kostka másla
  • 5 lžic kokosového cukru (zhruba 100 g)
  • 3 plné lžíce arašídového másla (zhruba 100 g)
  • 4 vejce
  • 1 ½ hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 6 lžic kondenzovaného mléka (neslazené)

 

Ingredience nechte odpočinout, aby získaly pokojovou teplotu. Změklé máslo utřete s kokosovým cukrem a přidejte arašídové máslo. Do máslového krému postupně vmíchejte všechna čtyři vejce. Zvlášť si smíchejte polohrubou mouku a kypřící prášek, poté moučnou směs postupně po částech vmíchejte do máslové směsi. Nakonec přidejte kondenzované mléko, použila jsem sice neslazené, ale můžete dát i obyčejné Salko.

Kdo by neměl rád arašídové máslo?

Těsto dejte nejlépe do menšího vyššího pekáčku a pečte na 180 °C asi tak půl hodiny. Po upečení nechte vychladnout a posypejte kakaem. Koláč tak získá jemnou chuť arašídového másla s vysokoprocentní čokoládou. Je vláčný, hutný a výživný, není přehnaně sladký, ale spíš hořce dospělý a pokud máte rádi arašídové máslo, tak si určitě pochutnáte. Konzistence je hutná, takže vám bude jako zákusek po obědě stačit jenom pár kousků a pochutnáte si prostě arašídově.