Přejít na sekci článku:
Kuře, med a chilli
zdroj: biooo.cz
A k čemu takový chilli olej nejlépe použít? No přece na chilli křidýlka. Budete potřebovat kuřecí křidýlka, kokosový olej s chilli, med a trošku soli. Na půl kila křidýlek dávkujte zhruba 1 lžíci oleje a jednu lžíci medu. Pokud to máte rádi opravdu pikantní, tak přidejte trošku čerstvých nebo sušených chilli papriček a čerstvě mletého pepře. Vše smíchejte, přidejte křidýlka a nechte odležet, nejlépe do druhého dne. Pečte na maximálně 200 °C, spíše na menší teplotu a pomaleji, zhruba 1,5 – 2 hodiny.
Během pečení med lehce karamelizuje a dodává kuřeti nasládlou chuť, zatímco chilli s kokosovým olejem jsou štiplavé a pikantní. Omáčka v pekáčku je hustá a táhlá, konzistencí připomíná hustý med nebo teplý karamel. Čím déle pečete, tím tmavší bude omáčka i kůžička na mase. Křidýlka skvěle chutnají s bramborovou kaší nebo s obyčejným vařeným bramborem. Ale jsou vhodná i jenom jako menší zakousnutí k vínu a chlebíčkům.