Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Medová chilli křidýlka

Přejít na sekci článku:

Kuře, med a chilli

Kuře, med a chilli zdroj: biooo.cz

A k čemu takový chilli olej nejlépe použít? No přece na chilli křidýlka. Budete potřebovat kuřecí křidýlka, kokosový olej s chilli, med a trošku soli. Na půl kila křidýlek dávkujte zhruba 1 lžíci oleje a jednu lžíci medu. Pokud to máte rádi opravdu pikantní, tak přidejte trošku čerstvých nebo sušených chilli papriček a čerstvě mletého pepře. Vše smíchejte, přidejte křidýlka a nechte odležet, nejlépe do druhého dne. Pečte na maximálně 200 °C, spíše na menší teplotu a pomaleji, zhruba 1,5 – 2 hodiny.

Kuře, med a chilli

Během pečení med lehce karamelizuje a dodává kuřeti nasládlou chuť, zatímco chilli s kokosovým olejem jsou štiplavé a pikantní. Omáčka v pekáčku je hustá a táhlá, konzistencí připomíná hustý med nebo teplý karamel. Čím déle pečete, tím tmavší bude omáčka i kůžička na mase. Křidýlka skvěle chutnají s bramborovou kaší nebo s obyčejným vařeným bramborem. Ale jsou vhodná i jenom jako menší zakousnutí k vínu a chlebíčkům.