Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Muffiny z ovesných vloček

Muffiny z ovesných vloček Někdo snídá ovesnou kaši a někdo raději muffiny.
Hana Bartušková
5,0 5
1

Muffiny z ovesných vloček zdroj: biooo.cz

Ovesné kaše hýbou světem. Minimálně tím on-line. Jen si zkuste vyhledat #mojekaše na Instagramu nebo jiné sociální síti a vykoukne na vás tisíce variací na vločky a kaše ke snídani. Vločková, rýžová, jáhlová, polentová, ... A tak pojďme na ovesné vločky jinak, originálně, ale stejně zdravě a chutně. A taky mnohem více prakticky. Kaše sice může být výborná, ale když ráno chvátáte a máte posledních pět minut k dobru, do kabelky si ji prostě nezabalíte. Za to muffin nebo dva se tam vejdou pokaždé!

Přejít na sekci článku:

Skoro jako klasické muffiny

Skoro jako klasické muffiny zdroj: biooo.cz

1 hrnek mléka

1 hrnek vloček

1 vejce

¼ hrnku oleje

1 hrnek hladké mouky

¼ hrnku cukru

1 lžička prášku do pečiva

štipka soli

Postup je trošku jiný než u obyčejných muffinů. Důležité je totiž nejdříve alespoň na dvacet minut namočit ovesné vločky do mléka. A poté už postupujte stejně jako u jiných muffinových receptů. Smíchejte vajíčko a olej, lehce našlehejte. Přidejte do mléka s ovesnými vločkami a promíchejte. V druhé míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.

Pokud jde o suroviny, tak vločky můžete použít jakékoliv, vhodnější jsou mleté, protože muffiny pak budou mít jemnější strukturu a budou nadýchanější. Mléko klidně nahraďte některou z rostlinných nebo oříškových alternativ. Cukr můžete použít obyčejný bílý, ale lepší je třtinový, já použila tentokrát kokosový. Nahradit ho můžete i stévií, v takovém případě použijte zhruba půl lžičky prášku do pečiva. Mouka je lepší obyčejná bílá, kterou z poloviny můžete nahradit celozrnnou, zkombinovala jsem půl hrnku polohrubé a půl hrnku žitné.