Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Nekynutý mazanec

Nekynutý mazanec zdroj: biooo.cz

Mazanec je taková velikonoční klasika. Kynuté těsto, mandle, čokoláda, oříšky, rozinky a prostě je to velká mňamka. Akorát je docela hutný, tučný, mastný a prostě ne příliš zdravý.

Tak co si mazanec letos na velikonoce upéct trošku jinak? Bez kvasnic, ale s tvarohem. A samozřejmě se spoustou dobrůtek uvnitř. Navíc, absence kvasnic dělá z tohoto tvarohového mazance skvělou rychlovku, se kterou se nemusíte trápit celý den a máte ji v mžiku upečenou.

Přejít na sekci článku:

Tvarohové těsto

Tvarohové těsto zdroj: biooo.cz

150 g másla

2 lžíce třtinového cukru

2 lžíce kokosového cukru

1 lžička práškové stévie

1 vanilkový cukr

2 vejce

250 g měkkého tvarohu

1 lžíce rumu

500 g hladké mouky

1 prášek do pečiva

Máslo nechejte změknout na pokojovou teplotu. Přidejte všechny cukry a utřete (vyšlehejte) do pěny. Použít samozřejmě můžete jakýkoliv cukr v kombinaci se stévií, nebo dokonce jenom cukr bez stévie. Použila jsem třtinový a kokosový kvůli chuti, schválně si zkuste utřít máslo s kokosovým cukrem, ochutnejte a pochopíte. Zároveň díky stévii není těsto přehnaně sladké a cukr je opravdu jenom pro tu chuť.

Do máslového krému postupně zašlehejte obě vajíčka, tvaroh a rum. Poté smíchejte mouku s kypřícím práškem a přidejte do těsta. Těsto je celkem hutné, takže je nejlepší pořádně ho propracovat rukama na válu. Těsto je konzistencí podobné na klasické kynuté těsto. Vypracujte bochníček a dejte péct na zhruba 40 min na 180 °C. Nebo počkat, na něco jsme vlastně zapomněli.