Nekynutý mazanec

Přejít na sekci článku:

Co přidáme do mazance?

Co přidáme do mazance?zdroj: biooo.cz

Takové základní přísady tvoří rozinky, čokoláda, mandle a oříšky. Ale v podstatě si do těsta můžete přidat vlastně cokoliv. A v jakémkoliv množství, záleží na tom, jak to máte rádi. Takže přidala jsem:

hrst rozinek

hrst goji plodů

balíček mandlí

jednu celou čokoládu nasekanou na velké kousky

dvě hrsti konopných semínek

Přísady přidejte nejlépe ještě s moukou a teprve poté vypracujte těsto. Vytvarujte bochníček a dejte péct, před tím můžete mazanec uprostřed ještě naříznout, to aby moc nepopraskal, a potřít rozšlehaným vajíčkem s mlékem a posypat sekanými mandlemi. Po upečení je mazanec chuťově trošku odlišný od toho klasického kynutého, má hutnější konzistenci a je mnohem více sytý. Skvěle chutná už teplý, ale i druhý den na snídani. Jak máte mazanec rádi vy?