Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Nekynutý mazanec

Přejít na sekci článku:

Co přidáme do mazance?

Co přidáme do mazance? zdroj: biooo.cz

Takové základní přísady tvoří rozinky, čokoláda, mandle a oříšky. Ale v podstatě si do těsta můžete přidat vlastně cokoliv. A v jakémkoliv množství, záleží na tom, jak to máte rádi. Takže přidala jsem:

hrst rozinek

hrst goji plodů

balíček mandlí

jednu celou čokoládu nasekanou na velké kousky

dvě hrsti konopných semínek

Přísady přidejte nejlépe ještě s moukou a teprve poté vypracujte těsto. Vytvarujte bochníček a dejte péct, před tím můžete mazanec uprostřed ještě naříznout, to aby moc nepopraskal, a potřít rozšlehaným vajíčkem s mlékem a posypat sekanými mandlemi. Po upečení je mazanec chuťově trošku odlišný od toho klasického kynutého, má hutnější konzistenci a je mnohem více sytý. Skvěle chutná už teplý, ale i druhý den na snídani. Jak máte mazanec rádi vy?