zdroj: biooo.cz
Máte rádi arašídové máslo? Nebo mandlové máslo? Nebo jiné oříškové máslo? Prostě oříšky byste měli mít rádi, jinak si dneska až tak nepochutnáte.
Trošku oříškového másla, trošku vloček, 10 minut v troubě a dobrota je hotová. A jako bonus je to všechno bez cukru, bez mouky, bez vajíček, a když budete improvizovat, tak i bez živočišných složek.
Přejít na sekci článku:
Budete potřebovat
zdroj: biooo.cz
1 hrnek mletých mandlí
1 lžička skořice
½ lžičky jedlé sody
2 lžíce rostlinného oleje (kokosový)
3 lžíce arašídového másla
3 lžíce medu
troška vanilkového aroma
1 hrnek ovesných vloček
Pokud jste vegan, tak med můžete vyměnit za jakýkoliv rostlinný sirup, třeba javorový nebo agáve sirup. Arašídové máslo zase velmi dobře nahradí jakékoliv jiné oříškové máslo, záleží jen na vás, které vám nejvíc chutná a jaké máte doma.
Sušenky opravdu nepotřebují ani špetku cukru, bez něj si navíc zachovávají autentickou chuť ovesných vloček s oříšky. A sušenky si můžete vždycky nějak vylepšit. Třeba kousky čokolády nebo sušeným ovocem. Do ovesných vloček se stejně tak dobře hodí i trošku oříšků, třeba tématicky arašídy a mandle. Nebo strouhaný kokos. Fantazii se v tomto meze nekladou.