zdroj: biooo.cz
Zelená ve sladkém je neobvyklá. Sice uznáváme pistáciovou zmrzlinu, ale zelená buchta? No to nám babička na nedělní oběd docela určitě nepekla. A návštěvám to taky nenabízela. Ale časy se mění a nač být zbytečně konzervativní. Dejte zelené zelenou.
Matcha čaj je velmi oblíbenou surovinou v moderní kuchyni. Už jsme si vyzkoušeli matcha zmrzlinu a je na čase vyzkoušet čajovou příchuť i jinde. Co třeba takový matcha muffin? Takže zeleně a nejlépe s čokoládou... to k sobě prostě ladí.
Přejít na sekci článku:
Čokoládové muffiny
zdroj: biooo.cz
Na čokoládové těsto budete potřebovat:
80 g másla
1 vanilkový cukr
100 g třtinového cukru
3 vejce
250 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
125 ml mléka
80 g čokolády
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, smíchejte ji s mlékem a nechte vychladnout. Mezitím nechte změknout máslo a utřete ho s vanilkovým i třtinovým cukrem. Po jednom zašlehejte do másla vejce a celou směs vyšlehejte do jemné pěny. Poté postupně přidávejte mouku s kypřícím práškem na střídačku s čokoládovým mlékem. Vše důkladně promíchejte.
Množství těsta vystačí akorát na 12 muffinů. Košíčky neplňte zcela do kraje, protože při pečení nabudou. Muffiny pečte zhruba 20 min na 180 °C. To, že jsou upečené, poznáte podle toho, že naběhnou a povrch muffinů jemně popraská.