Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Protože müsli je zdravé

Protože müsli je zdravé Upečte si zdravé sušenky ke snídani.
Hana Bartušková
5,0 5
2

Ovesné tyčinky s oříšky zdroj: BIOOO.CZ

… ale snídat pořád dokola to jedno a samé müsli s jogurtem není až taková zábava. A protože občas si snídani jen přibalíme ráno do kabelky, když nestíháme do práce. A protože ovesné vločky a müsli vůbec nemusíme přece jíst jenom ke snídani, ale klidně i po obědě, ke svačině, kdekoliv a kdykoliv. Tak proto byly vymyšlené pečené tyčinky s ovesnými vločkami a oříšky. Takové müsli do ruky.

Ovesné vločky zasytí. Oříšky dodají energii. Suché goji plody zase organismus posílí proti volným radikálům a předčasnému stárnutí. A navíc chutnají skvěle. Jsou lehce křupavé a plné oříšků. A pokud nemáte rádi oříšky, tak na to ani nemyslete, protože tady jich je opravdu hodně. Výhodou ale je, že v jedné tyčince dostanete hutnou snídani nebo svačinku, spoustu minerálů z oříšků a hromadu energie z ovesných vloček. No a goji jsou tajemstvím věčného mládí. Co víc chtít?

Pečeme müsli

Ovesné tyčinky

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 100 g kešu oříšků
  • 100 g mandlí
  • 1 hrnek goji
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička stévie
  • 100 g másla
  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 vajíčko

Rozpusťte máslo, přidejte med, pokud chcete tyčinky hodně sladké, tak přidejte i cukr podle vlastního výběru, třtinový, obyčejný bílý nebo kokosový. Pro lehce sladší chuť můžete zkusit i zhruba lžičku stévie v prášku. Do rozpuštěného másla vmíchejte vločky, oříšky, mandle i goji. Vše smíchejte. Pak přidejte ještě vajíčko a obě mouky. Pořádně propracujte v kompaktní těsto, lépe je těsto zpracovat rukama. Konzistence je celkem mastná a tuhá.

Ovesné tyčinky

Z těsta můžete tvořit například i sušenky, ale rychlejší je těsto dát na plech do čtverce, vytvarovat a pořádně stlačit. Pečte zhruba na 200 °C 10 – 20 minut, dokud nezačnou okraje tmavnout. Ale záleží na vás, jak moc chcete tyčinky propečené. Vyndejte z trouby a ještě za tepla nakrájejte. Poté nechte vychladnout a servírujte. Celkově jsou pečené müsli tyčinky docela hutné a výživné. Na pořádnou svačinu vám budou stačit třeba jen dvě. Nalámat si je můžete i do jogurtu s banánem.