Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Tekutá matcha v dortíku

Tekutá matcha v dortíku Upečte si lávový dortík s matcha čajem.
Hana Bartušková
5,0 5
1

Tekutá matcha v dortíku zdroj: biooo.cz

Venku je zima. Takže přišel čas, kdy si doma upečeme něco teplého. Něco sladkého. Něco dobrého. A není snad nic lepšího než poctivý čokoládový dortík. Co třeba takový lava cake? Lávový dortík nemá snad ustálené české jméno a ani nepatří mezi tradiční dorty, které si pečeme doma. Ale pokud jednou zkusíte, už nebudete chtít přestat. Tekuté čokoládové srdíčko vás totiž přesvědčí, že nebe na talíři existuje. A přitom takový lávový dortík vůbec není složitý na přípravu. Tak ho zkuste a třeba rovnou v zelené barvě.

Přejít na sekci článku:

Zelená čokoláda

Zelená čokoláda zdroj: biooo.cz

60 g bílé čokolády

40 g másla nebo jiného přírodního másla/oleje

3 lžíce cukru

1 vajíčko

1 lžička matcha čaje

3 ½ lžíce polohrubé mouky

Vzhledem k tomu, že část dortu nebude plně upečená, dejte si opravdu záležet na kvalitě surovin. Vajíčko použijte nejlépe čerstvé a na kvalitě matcha čaje také nešetřete.

Čokoládu a máslo nechejte rozpustit ve vodní lázni. Místo másla můžete použít jiný tuk, já zkombinovala lžíci kokosového oleje a 2 lžíce kakaového másla. Vmíchejte cukr, matcha prášek a pořádně vše promíchejte. Poté směs nechte pár minut chladnout. Do vlažné směsi vmíchejte vajíčko a po lžičkách mouku. Výsledná konzistence těsta by měla být krémově tekutá.

Připravte si formičky. Nejtradičnější jsou kulaté malé zapékací misky zhruba o velikosti běžných muffinů. Vymažte je máslem a vysypejte moukou. Uvedené množství v receptu bude stačit na dvě porce. Obě zapékací formy naplňte těstem a dejte do mrazáku minimálně na půl hodiny.

Související produkt
Zelený čaj Gyokuro Okabe, sypaný 50 g
TeaTao / 311 Kč
Gyokuro Okabe je typ vysoce kvalitního zeleného japonského čaje, který je specifický svým speciálním způsobem pěstování, kdy je zhruba 30 dní před sklizní zastíněn rohožemi. Má těžší nasládlou vůni.
Detail produktu