Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Zelený piškot

Přejít na sekci článku:

Piškot je nuda!

Piškot je nuda! zdroj: biooo.cz

Což je trošku pravda. Piškotové těsto je totiž suché, protože se do něj nedává žádný tuk. Na druhou stranu je to ale docela dietní a domácí suchý piškot si můžete dát třeba místo v poslední době tolik propíraných piškotů Opavia. Ale pro labužníky to chce do toho nějaký krém. Tradiční je samozřejmě máslový, ale i ten můžete trošku ozvláštnit.

Máslo + cukr + salko + šlehačka + melasa = aneb trošku chuťově náročný krém pro pořádné chlapy. Protože melasa přece jenom každému nechutná a rozhodně to není příchuť pro dámičky u kapučínka. Chutná zakouřeně a tak nějak to není prvoplánově sladké. Nejdřív utřete máslo s cukrem, přidejte pár lžiček salka (protože pokud jste s námi pekli minulý týden košíčky s karamelem, tak doma máte otevřenou plechovku, jinak se to klidně obejde i bez salka) a trošku smetany. Vše našlehejte a pak teprve dochucujte melasou, pro trošku chutě jen lžičku, pro pořádnou barvu a melasovou nálož alespoň dvě lžíce.

Pak už jenom stačí piškot rozkrojit, namazat krémem, zase složit, pomazat krémem kolem dokola, třeba přidat i čokoládu a různě nazdobit. Chuť je díky melasovému krému docela výrazná, ale když se zamyslíte, tak poznáte i matcha zelené těsto. Navíc ten pocit, kdy se rozkrojí hotový dortík a zevnitř vykoukne to zelené těsto...