Přejít na sekci článku:
Piškot je nuda!
zdroj: biooo.cz
Což je trošku pravda. Piškotové těsto je totiž suché, protože se do něj nedává žádný tuk. Na druhou stranu je to ale docela dietní a domácí suchý piškot si můžete dát třeba místo v poslední době tolik propíraných piškotů Opavia. Ale pro labužníky to chce do toho nějaký krém. Tradiční je samozřejmě máslový, ale i ten můžete trošku ozvláštnit.
Máslo + cukr + salko + šlehačka + melasa = aneb trošku chuťově náročný krém pro pořádné chlapy. Protože melasa přece jenom každému nechutná a rozhodně to není příchuť pro dámičky u kapučínka. Chutná zakouřeně a tak nějak to není prvoplánově sladké. Nejdřív utřete máslo s cukrem, přidejte pár lžiček salka (protože pokud jste s námi pekli minulý týden košíčky s karamelem, tak doma máte otevřenou plechovku, jinak se to klidně obejde i bez salka) a trošku smetany. Vše našlehejte a pak teprve dochucujte melasou, pro trošku chutě jen lžičku, pro pořádnou barvu a melasovou nálož alespoň dvě lžíce.
Pak už jenom stačí piškot rozkrojit, namazat krémem, zase složit, pomazat krémem kolem dokola, třeba přidat i čokoládu a různě nazdobit. Chuť je díky melasovému krému docela výrazná, ale když se zamyslíte, tak poznáte i matcha zelené těsto. Navíc ten pocit, kdy se rozkrojí hotový dortík a zevnitř vykoukne to zelené těsto...