Přejít na sekci článku:
Zelený čaj působí proti rakovině
zdroj: shutterstock.com
Podle vědců z University of Maryland působí každodenní popíjení zeleného čaje proti tvorbě rakovinných buněk. Abychom riziko vzniku rakoviny eliminovali, je dobré dopřát si každý den pět až sedm šálků čaje. Ale na druhou stranu to nepřehánějme, maximální hranice pro denní dávku je deset šálků, při větším množství může mít čaj naopak negativní vliv na vstřebávání živin do organismu či může způsobit nespavost. Podle posledních zjištění amerických vědců a Federation of American Societies for Experimental Biology pravidelná konzumace zeleného čaje snižuje riziko rakoviny žaludku, tlustého střeva, slinivky, kůže, prostaty i rakoviny prsu. Působí pozitivně jako prevence a je vhodný i jako doplňková léčba, díky antioxidačním účinkům zpomaluje růst rakovinných buněk a tvorbu metastáz.