Přejít na sekci článku:
A ještě nějaké recepty…
zdroj: shutterstock.com
Jak si připravit antibakteriální kapky?
1 lžíce lichořeřišnice, 1 lžíce šalvěje, 1 lžička tymiánu, 1 lžička měsíčku lékařského, 2 deci 60% lihu nebo ovocné pálenky. Bylinky zalijeme lihem či pálenkou a vše necháme na teplém místě dva týdny vylouhovat. Je nutné 2x denně protřepat. Poté přecedíme a po dobu 4 týdnů užíváme 3x denně 30 kapek tinktury.
Čaj s antibiotickým účinkem
1 lžička šalvěje, 1 lžička tymiánu, 1 tlučený badyán, 2 tlučené hřebíčky, špetka skořice, 3 dl vroucí vody. Bylinky a koření přelijeme vroucí vodou a vše necháme asi 10 minut louhovat. Poté scedíme a pijeme 2x denně po dobu 2 týdnů.
Antibiotické tonikum
Údajně nejsilnějším přírodním antibiotikem či tonikem je kombinace více ingrediencí s obdobným působením. Tento recept je známý již od doby středověku, z doby, kdy byli lidé sužováni různými onemocněními a epidemiemi. Velmi dobře působí na kvasinky, virové, bakteriální onemocnění a při parazitech, čistí krev, podporuje krevní oběh a posiluje imunitu. Na přípravu je potřeba mít kvalitní přírodní a čerstvé suroviny.
Pro přípravu antibiotického tonika: 700 ml kvalitního jablečného octa (nejlépe v biokvalitě), 1/4 šálku jemně nasekaného česneku, 1/4 šálku jemně nakrájené cibule, 2 čerstvé chilli papričky, 1/4 šálku nastrouhaného zázvoru, 2 polévkové lžíce strouhaného křenu, 2 polévkové lžíce kurkumy v prášku nebo 2 ks kořene kurkumy. Všechny ingredience smícháme dohromady v míse a poté dáme do zavařovací sklenice. Dovnitř nalijeme jablečný ocet a doplníme ho až k okraji sklenice. Asi tak 2/3 sklenice by měly být naplněny suchými ingrediencemi a zbytek dolijeme octem. Sklenice je nutné dobře uzavřít a proklepat. Skladujte na suchém a chladném místě asi 2 týdny. Několikrát denně obsah protřepejte. Po 14 dnech můžete zkusit tento léčivý zázrak otevřít a přecedit přes plastové sítko, nebo ještě lépe přes gázu. Pořádně promačkejte, aby se získalo co nejvíce šťávy. A teď už je tonikum připraveno k užívání. Ale prosím opatrně, neboť chuť tohoto nápoje je velmi silná a pálivá. Nejvhodnější je lžičku smíchat s trochou olivového oleje a použít na zálivku třeba do salátu. K užívání se doporučuje 1 polévková lžíce denně k posílení imunity a při nachlazení. Při závažnějším onemocnění lze užívat 1 polévkovou lžíci pálivého tonika 5 - 6x denně.