Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Zdravé potraviny
Jak vařit vegansky

Jak vařit vegansky

Několik článků jsme už věnovali tomu, co stojí za živočišnými produkty, ať už z hlediska ekologického, etického nebo zdravotního. Pokud se však rozhodneme živočišné složky v našem jídle alespoň omezit nebo rovnou vyřadit, stojíme před ot...
Černý bez

Černý bez

Nasušili jste si letos květy černého bezu do zásoby? Máte na poličkách lahve bezového sirupu na zimu? Na některých bezových keřích si ještě pořád můžete natrhat třásně černých bobulek, ze kterých si můžete uvařit třeba džem chuťově podob...
Śvestky

Švestky

Švestky jsou jedny z posledních ovocných darů před tím, než se stromy uloží k zimnímu spánku. Právě teď se s nimi pomalu loučíme a vychutnáváme si ty pozdější odrůdy. Švestky si však můžeme dopřát nejen na podzim, ale po celý rok. A to v...
Pečete zeleninu s kokosovým olejem?

Pečete zeleninu s kokosovým olejem?

Kokosový olej je zázrak v koupelně. Můžete ho vetřít do vlasů, přidat ho jen tak do teplé vody pro exotickou koupel nebo si s ním namazat celé tělo po sprše. Odlíčíte se s ním, namažete s ním suchou pokožku nebo neposedné vlasy. Kokosový ...
Šípek

Šípek

Sezona šípků je tady! Moudrá příroda velice dobře ví, proč nám plody s jedním z nejvyšších obsahů vitaminu C nadělit zrovna do podzimního období. Šípky totiž dozrávají, a jsou tedy i vhodné ke sběru právě během mezi září a říjnem. Sběr b...
Dýně dvakrát jinak

Dýně dvakrát jinak

Podzim hraje všemi barvami, ale v kuchyni většinou vládne oranžová. V sychravé dny, kdy je venku nevlídno, nás můžou zachránit leda dýně. Pojďme si z nich proto uvařit výbornou polévku, která nás zahřeje, a také upéct koláč, abychom měli...
Podzim s čokoládou

Podzim s čokoládou

Čokoláda je takové malé antidepresivum, které můžete mít vždycky doma. Lék na všechny bolesti, smutky a stresy. Čokoláda, hlavně ta kvalitní s vysokým obsahem kakaa, dokáže zlepšit náladu na počkání. Rozpouští se na jazyku, je tak sladká...
Líska

Líska

Lískový keř nebo strom známe především kvůli vynikajícím lískovým oříškům, které plodí. Takové vánoční cukroví nebo různé raw dezerty a jiné laskominy si bez nich nedokážeme představit. A co teprve olej, který se z lískových oříšků lisuj...
Proč je pro naše tělo důležitý jód?

Proč je pro naše tělo důležitý jód?

Jód je pro náš organismus velmi důležitý. Potřebujeme jej pro správnou funkci štítné žlázy, aby naše tělo bylo schopné kvalitně hospodařit s živinami a také pro silné nervy a stabilní mentální funkce. Jód je mimo jiné důležitý pro zdravo...
Čaj o páté v sušence

Čaj o páté v sušence

Na první pohled nejsou tyhle sušenky až tak výjimečné. Jsou celkem suché, drobí se a jsou trošku těžké. Ale ta chuť. Ta je jedinečná. Chutnají jako slabý, velmi sladký černý čaj. Ale to všechno v sušence. Zakousnete se poprvé a ucítíte t...
Nejčokoládovější brownies

Nejčokoládovější brownies

Čokoládové brownies patří mezi tradiční americké dezerty. Jsou tak dobré. Čokoládově se rozplývají na jazyku a chutnají jak pečená čokoláda. Původní recept vznikl někdy na konci 19. století a patří do něj nejen hromada čokolády, ale i py...
Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Všichni bez rozdílu pohlaví, věku nebo společenského postavení touží po krásných a hustých vlasech. Za přípravky, které nám slibují bujnou kštici, jsme ochotni utratit nemalé peníze v lékárnách a drogeriích. V některých civilizacích jsou ...
Abeceda pro lepší imunitu

Abeceda pro lepší imunitu

I když to tak venku zatím nevypadá, podzim se blíží. A s ním plískanice, studený vítr, deště i deštíky, kaluže, silný vítr, který zalézá až pod svetr. S podzimem pak většinou přichází i různé virózy, nachlazení, chřipky a jiné nemoci. Zk...
Hrstková polévka s chilli a kari

Hrstková polévka s chilli a kari

Luštěniny jsou skvělé, plné bílkovin, vitaminů i minerálů, jsou syté, výživné, ale přitom zdravé. A luštěnin bychom rozhodně měli konzumovat více a zařazovat je do jídelníčku častěji. Skvěle chutnají celý rok, ale na podzim a v zimě bych...