Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Zdravé potraviny
Silvestrovské chuťovky

Silvestrovské chuťovky

Dnes mám pro vás pár tipů, jak oslavit konec roku chutně a zdravě. Co si budeme vykládat, vánoční svátky dost útočí na náš trávicí systém, a tak můžeme závěr roku trochu vybalancovat lehčí stravou doplněnou nějakým tím dobrým mokem. ...
Obzvláště nepečené Vánoce II. díl

Obzvláště nepečené Vánoce II. díl

Dnes pro vás mám další jednoduché tipy na nepečené cukroví. My pracující ženy a matky si holt musíme život usnadnit, jak jen to jde, a občas si srovnat priority tak, aby nás neporazilo šílené předvánoční tempo. Pořád by mělo být spíše tr...
Syrové Vánoce aneb nepečeme I.

Syrové Vánoce aneb nepečeme I.

Pro ty z vás, kteří dvakrát neholdují pečení, raději koukají po raw dobrotách nebo prostě jen nestíhají, mám dneska dokonale jednoduchý recept na vánoční nepečení. Co si budeme vykládat, ať brzdíme ten předvánoční shon, jak chceme, tak j...
Zbavte se plísní ve střevech!

Zbavte se plísní ve střevech!

Myslíte si, že žádné plísně ve střevech nemáte? Omyl, určité množství plísní má v zažívacím ústrojí každý z nás a je to v naprostém pořádku. Podobně jako ve volné přírodě, tak i v našem těle tato nižší forma hub pomáhá s rozkladem a likvi...
7 superpotravin, které znala už vaše babička

7 superpotravin, které znala už vaše babička

Superpotraviny jsou v současnosti velkým trendem. Potravinami se superúčinky však obohacovali svůj jídelníček i naši předci. Neznali v té době žádnou spirulinu, chlorelu či různá semínka a supervýživné plody z celého světa, které si my d...
Sezónní polévka z červené řepy

Sezónní polévka z červené řepy

Červená řepa je taková skromná obyčejná zelenina a přitom v sobě skrývá velké množství prospěšných látek pro tělo. Proto je více než zdrávo začlenit ji do svého jídelníčku pravidelně, obzvlášť na podzim a v zimě, kdy je nouze o čerstvou ...
Hořčičná semínka

Hořčičná semínka

Hořčičná semínka to nemusí být jen hořčice. I když právě ta se z těchto semínek nejčastěji vyrábí a za tímto účelem se nejčastěji rostlinka hořčice polní pěstuje. Bohužel ji v současnosti (jako spoustu dalších plodin) z polí vytlačuje je...
Arónie

Arónie

Arónie neboli černá jeřabina je v dnešní době poměrně opomíjený strom. Což je ovšem velká škoda, protože její černé bobulovité plody obsahují tolik účinných látek, že je s čistým svědomím můžeme prohlásit za superpotravinu. Plody arónie ...
Mladý ječmen – 5 kritérií jak vybrat ten nejúčinnější

Mladý ječmen – 5 kritérií jak vybrat ten nejúčinnější

S jarem na nás bohužel pomalu, ale jistě přichází i únava. S imunitou to jde taky z kopce a tak na sebe první nachlazení a chřipky nenechají dlouho čekat. Právě teď je ideální čas nasadit do boje zelené superpotraviny. Pokud chcete tělo t...
Nepečené kuličky z pečené dýně

Nepečené kuličky z pečené dýně

Podzim je dýňová sezóna. Tak než nám všechny dýně vystřídají v obchodech vánoční mandarinky a pomeranče, tak je třeba toho využít naplno. Na dýni je skvělé, že ji můžete připravit nasladko i naslano. Dýňová polévka je klasika. Pečená dýn...
Majoránka

Majoránka

Majoránka je poměrně nenápadná rostlinka, bez které bychom si však třeba takové vaření nedokázali představit. Je totiž velmi důležitou ingrediencí a bez její charakteristické chuti by se neobešlo mnoho pokrmů, jako jsou například brambor...
Řecká čočková polévka

Řecká čočková polévka

Čočku jsem nenáviděla. Ano, původ je ve školní jídelně, čočce na kyselo s párkem a dalších vymoženostech české kuchyně, v kterých hraje nějakou roli čočka. Začala jsem ji milovat až s řeckou kuchyní. A nejsem sama. Pokus s řeckou čočkovo...
Chia pudink: ke snídani i jen tak

Chia pudink: ke snídani i jen tak

Pokud bych měla jmenovat jednu ze superpotravin, která mi učarovala asi nejvíce, tak by to byla chia semínka. Ono se superpotravinami je totiž občas ta potíž, že když pánbůh rozdával, tak si šly dvakrát do fronty zdraví a nestihly už pult...
Jak vařit vegansky

Jak vařit vegansky

Několik článků jsme už věnovali tomu, co stojí za živočišnými produkty, ať už z hlediska ekologického, etického nebo zdravotního. Pokud se však rozhodneme živočišné složky v našem jídle alespoň omezit nebo rovnou vyřadit, stojíme před ot...