Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Zdravé potraviny
5 tipů na využití rakytníku

5 tipů na využití rakytníku

Podzim se neúprosně blíží a s ním i jeho radostnější část – sklizeň (nejen) rakytníku. Proto je dobré si zopakovat, co rakytník obsahuje a na co vše je vhodný. Rakytník je vysoce odolný keř, který plodí jasně červené plody, jež jsou plné...
Borůvky

Borůvky

Sezona borůvek už se pomalu blíží ke konci. Sbírali jste? Zamrazili jste, nasušili, zavařili nebo jakoukoliv jinou metodou si udělali zásoby borůvek na zimu? Zásoba borůvek ve spižírně se totiž v zimě opravdu hodí. Borůvky spolu s dalším...
Nový trend v raw stravování

Nový trend v raw stravování

Raw dieta je aktuálně velkým trendem a v poslední době zažívá velký boom podobně jako veganství. O co tedy přesně jde? Zatímco veganství je o vynechání potravin živočišného původu ze svého jídelníčku a často bývá motivováno hlavně etický...
Ovocné orgie nejen na talíři

Ovocné orgie nejen na talíři

V létě chutná ovoce jinak. Je sladké, plné šťávy, ještě plnější sluníčka a nejplnější všeho léta kolem. Zakousnete se a utopíte se v chuti šťávy i sladké dužiny. Začne to sezónou jahod a třešní, pokračuje to s melouny, borůvkami a malina...
Hruškový obrácený koláč

Hruškový obrácený koláč

Přišel k nám z Francie. Přišel plný karamelu, šťavnatých jablek a s vláčným těstem. Tarte Tatin. Česky mu trošku popisně říkáme obrácený koláč, to protože se vlastně peče obráceně, ovocem dolů. Do původního receptu patří jenom cukr, jabl...
Proč jíst luštěniny?

Proč jíst luštěniny?

Čočka, fazole, hrách, sója a mnoho dalších druhů luštěnin mají něco společného - jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Pokud je zkombinujeme s vhodnými obilninami, získáme touto kombinací spektrum aminokyselin na úrovni živočišných...
Zdravotní benefity grepu

Zdravotní benefity grepu

Grepy můžete milovat nebo nenávidět, nic mezi tím. Ti, kteří jim dosud nepřišli na chuť, možná změní svůj postoj, když zjistí, jaké zdravotní benefity se v nich ukrývají. Pojďme se na ně spolu podívat v tomto článku. Sklenice čerstvě vym...
Rajčata

Rajčata

Na zahradách se to už hojně červená rajčaty a s nimi přicházejí i klasické rajčatové speciality, jako je vychlazený rajčatový salát, studená polévka gazpacho nebo česká klasika – rajská omáčka nebo polévka. A děláte si svůj domácí kečup?...
Jak vyrobit: Zdravý džem ze 2 ingrediencí

Jak vyrobit: Zdravý džem ze 2 ingrediencí

I když se marmelády a džemy jeví jako veskrze zdravé ovocné dobroty, není tomu tak. Běžně jsou tvořeny přidaným cukrem a to minimálně z poloviny, želírovací složkou, která bývá složena z deseti a více složek, které nejsou zdravé. A až pa...
Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Už jste byli letos na borůvkách? Že ještě ne? Tak je nejvyšší doba to napravit. Sice to v lese vypadá, že není úplně nejsilnější borůvkové léto, ale i tak borůvky rostou a jsou krásné. Velké, tmavě modré, šťavnatě sladké a tak letní. Se ...
Jak připravit to nejlepší smoothie

Jak připravit to nejlepší smoothie

Smoothie je v poslední době trend, který jde napříč snad všemi výživovými trendy. Zařazují jej do svého jídelníčku nejen lidé, kteří se stravují raw, ale také vegani a vegetariáni, lidé vyznávající fitness, paleo nadšenci a prostě všichn...
Když chybí energie

Když chybí energie

Je léto, všichni někde běhají, baví se, jsou plní energie, jen vy máte pocit, že byste raději někam zalezli a spali až do zimy? Přestože s nedostatkem energie se většina z nás potýká spíše v zimě či na přelomu ročních období, jsou typy, ...
Šalamoun z hrnku

Šalamoun z hrnku

Tak co si sbalíme tento víkend do ranečku a kam pojedeme na výlet? Na hrad, k rybníku nebo jen tak do lesa? Kam na výlet vám neporadíme, ale tip na to, co si vzít ke svačině, bychom měli. Co takto úplně nejjednodušší buchtu s kvalitním k...
Jak vyrobit: Zdravé domácí tyčinky

Jak vyrobit: Zdravé domácí tyčinky

V posledních pár letech se rozmohl trend sladkých tyčinek převážně z ořechů, datlí, kokosu, kakaa, rozinek apod. Je možné, že je s oblibou kupujete, ale nenapadlo vás, že si je snadno můžete vyrobit i doma. Mě to tedy napadlo, ale prostě...