Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Zdravé potraviny
Šalamoun z hrnku

Šalamoun z hrnku

Tak co si sbalíme tento víkend do ranečku a kam pojedeme na výlet? Na hrad, k rybníku nebo jen tak do lesa? Kam na výlet vám neporadíme, ale tip na to, co si vzít ke svačině, bychom měli. Co takto úplně nejjednodušší buchtu s kvalitním k...
Jak vyrobit: Zdravé domácí tyčinky

Jak vyrobit: Zdravé domácí tyčinky

V posledních pár letech se rozmohl trend sladkých tyčinek převážně z ořechů, datlí, kokosu, kakaa, rozinek apod. Je možné, že je s oblibou kupujete, ale nenapadlo vás, že si je snadno můžete vyrobit i doma. Mě to tedy napadlo, ale prostě...
Letní ovocný koláč

Letní ovocný koláč

Křehké těsto patří mezi nejpoužívanější těsta pro recepty hlavně na jablečné koláče, ale bohužel obsahuje hromadu cukru a ještě větší hromadu bílé mouky. Pojďme si proto tradiční křehké těsto trošku vyzdravit a upečme si celozrnný koláč ...
Jak vyrobit: Domácí limonády

Jak vyrobit: Domácí limonády

Existuje lepší načasování, kdy si vyrobit domácí osvěžující limonádu, než v létě? Určitě, ale čerstvé jahody, maliny, borůvky a nejsladší melouny v jinou roční dobu nejspíš neseženete. Co budete potřebovat? Ovoce Bylinky ...
Restart čichu a chuti

Restart čichu a chuti

Jedním z argumentů, které slýcháme ohledně přírodní kosmetiky, je ten, že „správně nevoní“. Co je a není správně? Pokud myslíme, že „správná vůně“ spočívá v tom, že když vstoupíme do tramvaje, náš parfém omráčí všechny cestující ve voze,...
Jak na veganskou zmrzlinu?

Jak na veganskou zmrzlinu?

Veganskou kosmetiku jsme už probrali horem dolem. Taky jsme už „pekli“ veganský dort. Co ale taková zmrzlina? Je léto a zmrzlina se doma prostě neztratí. Tu domácí už jsme zkusili třeba s matcha čajem nebo s jahodami. Ale jak na vegansko...
Sušenky s arganovým olejem

Sušenky s arganovým olejem

Arganový olej určitě všichni znáte. Je skvělý na vrásky, je skvělý na vlasy, regeneruje, zjemňuje a vyživuje. Není komedogenní a je vhodný pro všechny typy pleti, především pro náročnou a stárnoucí. Ale co takhle takový arganový olej na ...
Kokosová bomba v muffinu

Kokosová bomba v muffinu

Co se stane, když smícháte kokosový olej, kokosový cukr, kokosovou mouku a kokosové lupínky? No přece potěšíte každého milovníka kokosu! Ale zase abychom se až tak nedivili, ono i ti, kteří kokos až tak nemusí, si pochutnají. Chuť totiž ...
Kdo by neměl rád arašídové máslo?

Kdo by neměl rád arašídové máslo?

Tak co takto si z něho upéct třenou buchtu. S máslem, kokosovým cukrem, arašídovým máslem. A s kvalitním kakaem. Třená máslová buchta patří k takovým klasikám, co už pekly naše babičky. Třená bábovka každou neděli po obědě k babičce pros...
Proč si udělat domácí zmrzlinu?

Proč si udělat domácí zmrzlinu?

Taky jste si všimli toho, jak trendem posledních let je nahrazovat smetanu ve zmrzlině rostlinným tukem? Protože je to tak levnější a výrobcům to prostě vyhovuje. Nám konzumentům to ovšem už vyhovuje trošku méně, protože zmrzlina tak ztr...
Vaření s éterickými oleji

Vaření s éterickými oleji

Většina z nás si éterické oleje spojuje s aromaterapií. Klasicky je používá do aromalampy na provonění domácnosti, někdo je přidává i do koupele pro relaxaci či osvěžení, do rostlinného tělového oleje pro jejich účinky i na provonění pok...
Pečeme z kakaového másla: muffiny

Pečeme z kakaového másla: muffiny

Kakaové máslo vzniká drcením nepražených celých kakaových bobů. Lisováním se získává tekutina, která později při pokojové teplotě tuhne. To je právě kakaové máslo. Z vylisované drti se poté mele tmavý kakaový prášek. Kakaové boby můžou o...
Cheesecake s ovesnými vločkami

Cheesecake s ovesnými vločkami

Cheesecake je jeden z těch méně zdravých dortíků. Hlavně proto, že nejlépe chutná ze sušenek a pořádné dávky másla. Ale víte o tom, že si můžete i cheesecake udělat zdravěji? A nemusíte vůbec zacházet do takových extrémů, jako je vegansk...
Proč dávat do zmrzliny konopná semínka?

Proč dávat do zmrzliny konopná semínka?

Konečně je venku teplo a konečně zase začala zmrzlinová sezóna. Do ruky, do kornoutku, na špejli nebo jen tak do misky doma u televize? Je to jedno, zmrzlina je skvělá vždy a všude. Krom toho, že máte už určitě nakoupeny zásoby v mrazáku...