Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Zdravé potraviny
Zázvor - zabije bakterie i kocovinu

Zázvor - zabije bakterie i kocovinu

O tom, že je zázvor opravdu zdravý, už každý určitě slyšel. Ale když ono těch zdravých věcí je tolik! Občas si člověk říká, jestli by měl vůbec prostor jíst a pít něco jiného, než všechny ty super magické věci, díky kterým porazíte i nem...
Přivítejte jaro zelenou

Přivítejte jaro zelenou

Velikonoce jsou svátky jara. A zatímco jsme si doma vymalovali vajíčka do všech možných barev, tak příroda se hlavně zelená. Konečně po měsících šedivého počasí svítí sluníčko a první jarní kytičky se prodírají čerstvou jarní trávou....
Na co si dát na veganské stravě pozor - část druhá

Na co si dát na veganské stravě pozor - část druhá

V prvním díle článku jsme si pověděli, že obligátní starost o to, kde budu brát na veganské stravě vápník a bílkoviny, nejsou moc opodstatněné. Posvítili jsme si na ty mikroživiny, které je naopak z různých důvodů těžší z čistě rostlinné...
Kokosový olej

Budu všechno, co si budeš přát - kokosák

Čekáte marně na prince na bílém koni, který splní všechna vaše přání? Pokud vyloženě netrváte na princi a oželíte i koně, tak něco bílého, co naprosto spolehlivě naplní většinu vašich potřeb a ještě přidá něco navrch, by tady bylo… Kokos...
Nekynutý mazanec

Nekynutý mazanec

Mazanec je taková velikonoční klasika. Kynuté těsto, mandle, čokoláda, oříšky, rozinky a prostě je to velká mňamka. Akorát je docela hutný, tučný, mastný a prostě ne příliš zdravý. Tak co si mazanec letos na velikonoce upéct trošku j...
Na co si dát na veganské stravě pozor - část první

Na co si dát na veganské stravě pozor - část první

Asi každý, kdo nejí maso nebo vynechává všechny živočišné produkty, už slyšel věty typu: „Ty jsi vegan/vegetarián? A kde bereš bílkoviny/vápník…?“ Nemusíte se ale ničeho děsit. Stačí si dát na pár věcí pozor a na podvýživu rozhodně neumř...
Olej z dýňových semen

Zinek

Zinek patří spolu s hořčíkem mezi nejdůležitější látky, které naše tělo potřebuje. Je přítomný v každé tkáni našeho těla a přímo se podílí i na tvorbě nových buněk. Kromě toho je také vynikajícím antioxidantem a je hlavním ochranným ...
Konopný olej - zelené zlato

Konopný olej - zelené zlato

Konopí je velké téma, přestože si v legendární hlášce ze Samotářů Jiří Macháček stěžuje, že tu lidi málo hulej. To je otázka do trochu jiné diskuze, co je ovšem bez debat je to, že tu lidi zapomínají, že konopí neznamená jenom THC a výle...
Koláč s matcha čajem

Máslová mačatá mňamka

Je to tak nějak jako tradiční třená bábovka. Skoro stejné suroviny, podobný postup a podobná chuť. Jen tedy lepší. Po anglicku tomu říkají máslový dort (butter cake), my bychom asi sáhli po jménu jako třený máslový koláč. No ale trošku t...
Mrkvový dort podruhé

Mrkvový dort podruhé

Mrkvový dort jsme už jednou spolu pekli. Ale co takto si ho upéct znovu? Jen tak. A žádný jiný důvod není potřeba. Však mrkvový dort je prostě boží. A navíc si mrkvový dort můžeme upéct na sto různých způsobů. Tento s ovesnými vločka...
Muffiny z ovesných vloček

Muffiny z ovesných vloček

Ovesné kaše hýbou světem. Minimálně tím on-line. Jen si zkuste vyhledat #mojekaše na Instagramu nebo jiné sociální síti a vykoukne na vás tisíce variací na vločky a kaše ke snídani. Vločková, rýžová, jáhlová, polentová, ... A tak po...
Karbanátky na kokosovém oleji

Karbanátky na kokosovém oleji

Obyčejné karbanátky doma určitě děláte často. Však je to jedno z nejčastějších a nejoblíbenějších českých jídel. Je to rychlé a recept je hodně variabilní. Zdravé to sice moc není, pro vegetariány taky moc ne, ale takový správný karbanát...
Darujte kokosové srdce

Darujte kokosové srdce

Už zítra svět oslaví svátek sv. Valentýna. A můžeme si o tomto dnu myslet, že to je umělý svátek, plný komerce, a že svou lásku oslavíte tradičně až prvního května pod rozkvetlou třešní, ale... co je vlastně špatného na tom upéct dort ve...