Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si seznam článků pro štítek: Zdravé potraviny
Co umí sladce vonící lískový olej?

Co umí sladce vonící lískový olej?

Kdo by neznal a neměl rád lískové oříšky? Mlsáme je ve vánočním cukroví, jsou součástí různých zdravějších i méně zdravých dezertů a jsou vynikající i jen tak na zobání k televizi. Z plodů lísky seté se však vyrábí i méně známý lískový o...
Mrkvový dort zdravě

Mrkvový dort zdravě

Pokud chcete začít péct zdravěji, tak mrkvový dort je skvělým začátkem. Ona totiž ta mrkev v tom docela hodně zamaskuje. Chuťově i vzhledově. Žitná celozrnná mouka? Není problém. Místo cukru stévie? Klidně a pokud máte sladkou čerstvou m...
Zlatý zázrak jménem hořčičný olej

Zlatý zázrak jménem hořčičný olej

Pokud jde o rostlinu hořčici setou, nejčastěji si ji spojujeme právě s výrobou stejnojmenného potravinářského produktu – ochucovadla hořčice. Málokdo však ví, že se z jejích semínek vyrábí také hořčičný olej, který pak lze používat samos...
Podzim voní jako jablka se skořicí

Podzim voní jako jablka se skořicí

Nebo to snad vidíte jinak? Jablka jsou typicky podzimní záležitostí. Je tedy pravda, že zrovna jablka koupíte bez problémů po celý rok. A nebo je skladujete ve sklepě, protože jablka vydrží opravdu dlouho čerstvá. Ale ta vůně pečených ...
Zelený piškot

Zelený piškot

Zelené muffiny, zelená zmrzlina, tak do čeho bychom ten matcha čaj ještě nasypali? A co třeba do něčeho tak tradičního, jako je obyčejný jednoduchý piškot? Sám o sobě není zrovna vrcholem pekařského umění, ale k čaji nebo horké čokoládě ...
Tvarohové košíčky bez mouky

Tvarohové košíčky bez mouky

Kdo by neměl rád tradiční tvarohový koláč. S křupavým těstem a hutnou výživnou tvarohovou náplní. Což takto si udělat tvarohový koláč trošku zdravěji? Bez mouky a bez lepku. Vlastně skoro i bez cukru. Jen s dokonalou chutí tvarohu, o...
Řasy, zázračná surovina budoucnosti

Řasy, zázračná surovina budoucnosti

Řasy jsou potravinou budoucnosti. Obsahují totiž více životně důležitých mikroprvků než jakýkoliv jiný potravinový zdroj. Mezi ty nejhlavnější patří zejména jód, což z řas dělá výborný zdroj pro vegetariány, vegany i ostatní lidi, kteří ...
Mrkvovo-ovesné sušenky

Mrkvovo-ovesné sušenky

Máte rádi mrkvový dort? Asi to není úplně tradiční zákusek, ale jak se v něm mísí oříšky, hrozinky a chuť skořice, tak je tak krásně podzimní. Připomíná trošku svařené víno a skvěle se svařeným vínem chutná. Jen se tedy trošku špatně pře...
Halloween s troškou jablek

Halloween s troškou jablek

S čokoládou se peče skvěle. A chutná to většinou ještě lépe. Ty hutné momenty, které se rozpouští na jazyku a které nám připomínají pravou čokoládu. Koláč, který lehce křupe na povrchu, ale uvnitř z jeho čokoládového jádra vytéká ta nejs...
Ostropestřec mariánský

Ostropestřec mariánský

Ostropestřec… co se skrývá pod tímto, lehce jazykolamným, názvem? Ostropestřec mariánský je v podstatě dekorativní bodlák, na který můžete narazit na většině zahrad. Vyskytuje se buď jako letnička, nebo dvouletá bylina, která pak kvete a...
Dáme kaši?

Dáme kaši?

Podzim začal. A po horkém létě si konečně můžeme dopřát pořádnou teplou snídani. Máte rádi ovesnou kaši? No jasně, že jo. Ovesná kaše dobře chutná, dokáže zasytit na opravdu dlouhou dobu, na podzim zahřeje a můžete si ji udělat, jak ...
Oslavte den vegetariánství nepečeným dortem

Oslavte den vegetariánství nepečeným dortem

Tento dort je poměrně náročnější na cenu použitých surovin, ale kdy jindy si dopřát a své tělo rozmazlit samými zdravými ingrediencemi, než právě na mezinárodní den vegetariánství? Tento dort je vhodný nejen pro vegetariány, ale i vegany...
Medová chilli křidýlka

Medová chilli křidýlka

Kokosový olej máme asociovaný se všemi těmi zázraky... s těmi, co to umí ve vlasech, s těmi, jak krásně voní, když si ho roztíráte po těle, s těmi, že sice ucpává póry, ale také skvěle odličuje. No jo, ale víte o tom, že s kokosovým olej...
Pečeme se Shrekem II

Pečeme se Shrekem II

Minulý týden jsme si ukázali, jak na zelenou polevu. Dneska si jako pokročilí upečeme zelené těsto s čokoládovou polevou. Hlavní výhodou takové variace je moment překvapení. Muffin bude totiž vypadat na první pohled úplně normálně, p...