Přejít na sekci článku:
Kdy a proč užívat zelené potraviny?
zdroj: shutterstock.com
Zelené potraviny jsou dobrým parťákem na jarní detoxikaci i očistu po náročných Vánocích. Lze je ale užívat jak je rok dlouhý po celý život, vaše tělo to určitě ocení!
1Se zelenými potravinami zhubnete bez drastických diet a hladovění. Obsažená vláknina vás zasytí a v kombinaci s dostatečně pevnou vůlí pomůže bojovat s nezdravým přejídáním i chutí na sladké.
2Zlepšují trávení a činnost zažívacího traktu, mírní pálení žáhy a ulevují od pocitu plného těžkého žaludku. Pomáhají při zhoršené funkci žlučníku a jater, podporují vylučování žaludečních šťáv. Navíc, působí na pravidelné vyprazdňování.
3Zelené potraviny dodají energii a povzbudí vás při jarní únavě i nadměrné psychické a fyzické zátěži. Množství vitaminů a minerálních látek tělo posiluje a dodává sílu a chuť do života.
4Posílí odolnost vůči stresu, civilizačním chorobám a nejrůznějším alergiím. Zelené potraviny zvyšují odolnost těla při zátěžových situacích a pomáhají lépe se s nadměrnou psychickou i fyzickou zátěží vyrovnat.
5Zelené potraviny regenerují celý organismus, podporují vylučování důležitých hormonů a dodávají tělu vitalitu.
6Pomáhají v boji proti akné a dalším kožním problémům. Zevnitř podporují regeneraci pleti a díky protizánětlivým účinkům pokožku léčí. Zelené potraviny můžete při léčbě problematické pokožky konzumovat i aplikovat přímo na pleť.
7Zelené potraviny působí protizánětlivě, což se hodí při léčbě akné i zánětů uvnitř těla. Pomáhají při zánětlivých stavech žaludku, vředech i dalších problémech zažívacího traktu.