Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Čokoládové müsli jinak

Čokoládové müsli jinak Upečte si müsli tyčinky s čokoládou.
Hana Bartušková
5,0 5
1

Čokoládové müsli jinak zdroj: biooo.cz

Čokoláda nemá úplně nejlepší pověst. Ale když tu kvalitní vysokoprocentní zkombinujete s ovesnými vločkami, celozrnnou moukou, uberete cukru a přidáte stévie, tak úplně dietní to sice asi nebude, ale olizovat se budete až za ušima.

Domácí pečené čokoládové tyčinky si můžete dát třeba na snídani s jogurtem místo obyčejného müsli. Nebo místo odpolední nedělní bábovky od babičky. A nebo prostě kdykoliv a kdekoliv.

Přejít na sekci článku:

Domácí müsli

Domácí müsli zdroj: biooo.cz

2 ½ hrnku ovesných vloček

1 hrnek špaldové mouky

1 hrnek pšeničné celozrnné mouky

½ hrnku hnědého cukru

1 lžička stévie

1 lžička jedlé sody

štipka soli

1 hrnek kokosového oleje

2 vajíčka

pár kapek vanilkového extraktu

čokoláda

Jednoduše smíchejte všechny ingredience a je to. Kokosový olej nejlépe rozpusťte, ale můžete použít i změklý při pokojové teplotě. Nejdříve promíchejte sypké složky, ovesné vločky, obě mouky, trošku cukru, jedlou sodu, stévii i štipku soli. Pokud chcete spíš dietní verzi, tak cukru uberte nebo ho úplně vynechte, místo něj přidejte kapku vanilkového extraktu nebo třeba i skořice.

Přimíchejte vajíčka a kokosový olej. Vzniknout by měla kompaktní hmota, nejspíš se vám to nepodaří dokonale vypracovat jenom lžičkou, takže těsto spíš vypracujte rukou. Těsto by mělo být na dotek docela mastné a při stlačení držet pohromadě. Pokud vám přijde těsto suché, tak přidejte lžičku oleje. Jinak rostlinný olej můžete použít vlastně jakýkoliv, kokosový dodá jen lehce exotickou vůni, na chuti se příliš neprojeví. Pro úplně neutrální chuť použijte slunečnicový, pro výraznější chuť si vyberte třeba sezamový nebo dýňový olej.