zdroj: biooo.cz
Čokoláda nemá úplně nejlepší pověst. Ale když tu kvalitní vysokoprocentní zkombinujete s ovesnými vločkami, celozrnnou moukou, uberete cukru a přidáte stévie, tak úplně dietní to sice asi nebude, ale olizovat se budete až za ušima.
Domácí pečené čokoládové tyčinky si můžete dát třeba na snídani s jogurtem místo obyčejného müsli. Nebo místo odpolední nedělní bábovky od babičky. A nebo prostě kdykoliv a kdekoliv.
Přejít na sekci článku:
Domácí müsli
zdroj: biooo.cz
2 ½ hrnku ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky
1 hrnek pšeničné celozrnné mouky
½ hrnku hnědého cukru
1 lžička stévie
1 lžička jedlé sody
štipka soli
1 hrnek kokosového oleje
2 vajíčka
pár kapek vanilkového extraktu
čokoláda
Jednoduše smíchejte všechny ingredience a je to. Kokosový olej nejlépe rozpusťte, ale můžete použít i změklý při pokojové teplotě. Nejdříve promíchejte sypké složky, ovesné vločky, obě mouky, trošku cukru, jedlou sodu, stévii i štipku soli. Pokud chcete spíš dietní verzi, tak cukru uberte nebo ho úplně vynechte, místo něj přidejte kapku vanilkového extraktu nebo třeba i skořice.
Přimíchejte vajíčka a kokosový olej. Vzniknout by měla kompaktní hmota, nejspíš se vám to nepodaří dokonale vypracovat jenom lžičkou, takže těsto spíš vypracujte rukou. Těsto by mělo být na dotek docela mastné a při stlačení držet pohromadě. Pokud vám přijde těsto suché, tak přidejte lžičku oleje. Jinak rostlinný olej můžete použít vlastně jakýkoliv, kokosový dodá jen lehce exotickou vůni, na chuti se příliš neprojeví. Pro úplně neutrální chuť použijte slunečnicový, pro výraznější chuť si vyberte třeba sezamový nebo dýňový olej.