Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Medová chilli křidýlka

Medová chilli křidýlka zdroj: biooo.cz

Kokosový olej máme asociovaný se všemi těmi zázraky... s těmi, co to umí ve vlasech, s těmi, jak krásně voní, když si ho roztíráte po těle, s těmi, že sice ucpává póry, ale také skvěle odličuje. No jo, ale víte o tom, že s kokosovým olejem můžete i vařit? Na tom obyčejném si klidně udělejte palačinky. A ten ochucený si dejte k masu.

Přejít na sekci článku:

Kokosový olej s chilli

Kokosový olej s chilli zdroj: biooo.cz

Kokosový olej můžete na vaření použít i jen tak obyčejný. Jídlu dodá jemně exotickou kokosovou příchuť a navíc při vaření a smažení docela výrazně voní po kokosu. No a jestli kokos nemáte rádi, tak zkuste novinku v našem sortimentu: kokosový olej určený přímo na vaření a pečení. Ten můžete vyzkoušet buďto jenom čistý, který je ovšem bez vůně. Nebo zkuste variantu s chilli, s česnekem nebo s provensálskými bylinkami.

Kokosový olej s chilli

Příchuť s chilli je skvělá pro úpravu masa. Chuť oleje je jemně pikantní po chilli, a pokud máte rádi trošku štiplavější, tak varianta chilli je ta pravá. Konzistence oleje je klasická jako kokosový olej, je tuhá, jde snadno nabírat a při teplotě kolem 30 °C se rozpouští. Díky tomu se olej velmi dobře dávkuje a nabírá obyčejnou lžičkou, jen během tropického léta mění konzistenci na tekutou. Pokud chcete mít olej spíše tužší konzistence, tak ho skladujte v ledničce.