Mrkvovo-ovesné sušenky

Přejít na sekci článku:

A upečeme

A upečemezdroj: biooo.cz

Na pečící papír poté tvarujte sušenky. Pokud vám záleží na jejich vzhledu, tak nejdříve udělejte ze směsi v dlaních kuličku, kterou pak zplácněte a dejte na plech. Pokud vám na vzhledu až tak nezáleží a autentický rustikální vzhled je vlastně výhodou, tak sázejte rovnou lžičkou na pečící papír. Pečte na 200 °C zhruba 15 – 25 minut. Po upečení by měly mít sušenky tmavší hnědou barvu, na povrchu by měly křupat, ale uvnitř stále zůstat vláčné.

Sušenky chutnají skvěle hned po upečení a stejně tak i druhý den ráno. A vlastně i třetí den ráno chutnají skvěle, ale to většinou už nezbudou. Jíst je můžete jen tak samotné, nebo si je přidat do jogurtu či tvarohu. Pro dokonalou iluzi mrkvového dortu je podávejte s našlehaným tvarohem a šálkem svařeného vína.