zdroj: biooo.cz
Palačinky nepatří zrovna mezi nejzdravější variantu večeře, snídaně nebo svačinky. Bílá mouka, spoustu cukru, pěkně namočené v oleji, se šlehačkou a posypané čokoládou. Mňam. Kdo by neměl rád klasické palačinky jako od babičky.
Kromě velké kalorické hodnoty jsou navíc palačinky docela hladové jídlo. Nezasytí a v podstatě jsou jen na chuť. Bílá mouka sama o sobě příliš nezasytí, a tak se může klidně stát, že sice si dáte pět palačinek ke snídani, ale v deset hodin budete mít už zase hlad jako vlk. Ale víte o tom, že kromě klasického palačinkového těsta si můžete dopřát i zdravější variantu? Ponechte jen základ: mléko a vajíčko... a další kreativitě se meze nekladou.
Přejít na sekci článku:
Zdravěji a sytěji
zdroj: biooo.cz
Na zdravější verzi palačinek budete potřebovat:
- velký hrnek (půl litru) mléka
- 2 vajíčka
- sklenici (200 ml) ovesných vloček
- 2 sklenice (400 ml) špaldové mouky
- půl lžičky stévie
- malý panák oleje
- olej pro smažení
Příprava je jednoduchá, všechny přísady smíchejte ve větší míse. Promíchejte, abyste neměli v těstě hrudky. Nabírejte naběračkou a palačinky smažte na pánvičce do zlatova. Z uvedeného množství přísad uděláte zhruba 12 středních palačinek, ale záleží také na tom, jak tenké a velké je máte rádi.