Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Palačinky verze 2.0 (ta zdravější)

Palačinky verze 2.0 (ta zdravější) Palačinky můžou být i zdravé.
Hana Bartušková
5,0 5
2

Palačinky verze 2.0 (ta zdravější) zdroj: biooo.cz

Palačinky nepatří zrovna mezi nejzdravější variantu večeře, snídaně nebo svačinky. Bílá mouka, spoustu cukru, pěkně namočené v oleji, se šlehačkou a posypané čokoládou. Mňam. Kdo by neměl rád klasické palačinky jako od babičky.

Kromě velké kalorické hodnoty jsou navíc palačinky docela hladové jídlo. Nezasytí a v podstatě jsou jen na chuť. Bílá mouka sama o sobě příliš nezasytí, a tak se může klidně stát, že sice si dáte pět palačinek ke snídani, ale v deset hodin budete mít už zase hlad jako vlk. Ale víte o tom, že kromě klasického palačinkového těsta si můžete dopřát i zdravější variantu? Ponechte jen základ: mléko a vajíčko... a další kreativitě se meze nekladou.

Přejít na sekci článku:

Zdravěji a sytěji

Zdravěji a sytěji zdroj: biooo.cz

Na zdravější verzi palačinek budete potřebovat:

  • velký hrnek (půl litru) mléka
  • 2 vajíčka
  • sklenici (200 ml) ovesných vloček
  • 2 sklenice (400 ml) špaldové mouky
  • půl lžičky stévie
  • malý panák oleje
  • olej pro smažení

Příprava je jednoduchá, všechny přísady smíchejte ve větší míse. Promíchejte, abyste neměli v těstě hrudky. Nabírejte naběračkou a palačinky smažte na pánvičce do zlatova. Z uvedeného množství přísad uděláte zhruba 12 středních palačinek, ale záleží také na tom, jak tenké a velké je máte rádi.