Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Jarní únava

4,4 5
9

Přejít na sekci článku:

Na jarní únavu se zelenými potravinami

Na jarní únavu se zelenými potravinamizdroj: shutterstock.com

Abychom co nejlépe odolali jarní únavě, je důležité mít odolnou imunitu, silnou psychiku a být celkově v pohodě. A k tomuto nám pomohou i zelené potraviny. Působí komplexně, zvyšují odolnost těla, pročišťují jej, povzbuzují správné trávení, zlepšují psychickou pohodu a pomáhají se vyrovnat s hektickým životním stylem. Zelené potraviny dodávají organismu vitaminy řady B, minerální látky, aminokyseliny a také rostlinnou vlákninu a bílkovinu. Pravidelné užívání zelených potravin, v podstatě jedno, kterou z nich zvolíte, pročišťuje organismus od škodlivých látek, podporuje celkovou regeneraci těla a povzbuzuje imunitu unavenou po dlouhé zimě.

Zelené potraviny detoxikují organismus, čímž skvěle přispívají k celkovému zdraví a odolnosti těla. Zlepšují činnost lymfatického systému, vyplavují z těla uložené škodliviny a dodávají organismu novou dávku energie. Zelené potraviny ale nemusíte užívat jenom v období očekávané jarní únavy a v zimě, ale jsou vhodné po celý rok. Pomohou nám lépe odolávat náročnému životnímu tempu, zlepšit zažívání a také zdravě a jednou pro vždy shodit nějaké to přebytečné kilo. Stačí si každé ráno dát dvě lžičky vybrané zelené potraviny, nejoblíbenější je mladý ječmen, mladá pšenice a také chlorella, a zamíchat ji třeba do ovocné šťávy nebo smoothie. Je to dobré, je to osvěžující, plné vitaminů a minerálních látek a vaše tělo to doslova nakopne.