Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Křehký koláč se stévií

Křehký koláč se stévií Upečte si křupavý koláč ze stévie.
Hana Bartušková
5,0 5
1

Přejít na sekci článku:

A co na to? Třeba jablka!

A co na to? Třeba jablka! zdroj: biooo.cz

Křehké těsto můžete naplnit čímkoliv. Třeba tvarohem, švestkami, hruškami, broskvemi nebo jakýmkoliv dalším sezónním ovocem. Nejtradičnější jsou jablka. Jak na trošku netradiční jablečnou náplň?

5 jablek

5 vaječných bílků

hrst hrozinek

dvě lžíce cukru nebo trošku stévie

Našlehejte vaječné bílky. Díky bílkům bude náplň jemná a nadýchaná, výsledný koláč bude šťavnatý a k nakousnutí. Do tuhého sněhu vmíchejte nastrouhaná nebo nadrobno nakrájená jablka. Podle chuti a podle sladkosti jablek doslaďte cukrem nebo stévií. Kvůli chuti je vhodné sladit některým z aromatických cukrů, třeba tmavým třtinovým. Podle osobních preferencí můžete přidat hrozinky, oříšky nebo semínka. A nebo cokoliv jiného, na co si vzpomenete.

Odpočinuté těsto vyndejte z ledničky a vyválejte podle své formy. Těsto vyložte do koláčové formy a pokryjte náplní. Okraje těsta zahněte přes koláč. Pečte zhruba 20 – 30 min na 180 °C, dokud koláč nezíská zlatavou barvu. Určitě teplotu nezvyšujte, protože vaječné bílky se rády a rychle připalují. Koláč nechte ideálně vychladnout a odležet... a nebo do něj hned zakrojte jako u nás doma.