Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Mrkvový dort podruhé

5.0 5
1

Přejít na sekci článku:

Kokosový cukr do každé kuchyně!

Kokosový cukr do každé kuchyně! zdroj: biooo.cz

Znáte kokosový cukr? Vlastně to nemá s cukrem ani moc společného, ale chutná to skvěle. Kokosový cukr je zdravou alternativou cukru nebo sladkých sirupů. Je sbíraný z kokosových květů, má nízký glykemický index a navíc je plný vitaminů a minerálů. Pořád nejste přesvědčení o tom, že kokosový cukr ve své kuchyni potřebujete? Tak ochutnejte. Ta zastřená, zakouřená, jemně karamelová a vůbec ne přeslazená chuť vás přesvědčí. Chutná i jen tak na lžičku a nebo v krému.

3 lžíce kokosového cukru

2 lžíce kokosového oleje

1 mascarpone

Nejdříve smíchejte kokosový olej s cukrem, přidejte mascarpone a vyšlehejte do jemného krému. Díky kokosovému cukru bude mít krém jemně nahnědlou barvu a karamelovou příchuť. Skvěle se hodí ke sladké mrkvi a konopným semínkům v dortu.