Přejít na sekci článku:
Čokoládová poleva
zdroj: biooo.cz
Pro zamaskování divného zeleného těsta je ideálně použít čokoládový krém. Hotové muffiny pak totiž vypadají naprosto nevinně, až po rozkrojení se ukáže shrekovský střed a zelené těsto. Jako čokoládovou polevu můžete použít třeba jenom rozpuštěnou čokoládu s máslem. A nebo zkuste krém s mascarpone:
100 g čokolády
2 lžíce cukru
60 g másla
200 g mascarpone
Rozpusťte čokoládu a máslo ve vodní lázni, vmíchejte cukr. Nechte vychladnout a poté přidejte mascarpone a celý krém vyšlehejte do hladka. Konzistence polevy je jemně krémová a čokoládově jemná. Každému muffinu dopřejte pořádnou dávku čokolády a případně ho můžete ještě čímkoliv dozdobit, třeba jemně poprášit matcha práškem.
Související produkt
Hořká čokoláda 88 % kakaa 30 g
Dolfin / 53 Kč
Detail produktu
Hořká čokoláda s minimálně 88 % afrického kakaa má jemnou kakaovou chuť. Malá tabulka je navíc jako stvořená pro odpolední malé mlsání.