Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny obsahující štítek: Prospěšné látky
Bezlepkové obilniny

Bezlepkové obilniny

Jaké si můžete dát obilniny, když chcete svému tělu dopřát odpočinek od pšenice a trochu ty obilniny prostřídat? Máte opravdu z čeho vybírat. Třeba takový amarant skvěle posiluje plíce, což se v dnešní době, kdy je ovzduší silně zneč...
Šafrán

Šafrán

Znáte rčení „šetřit s tím jako s šafránem“ nebo „je toho málo jako šafránu“? Potom určitě víte, co je pro toto koření tak specifické – je ho opravdu málo, je vzácné, špatně dostupné a logicky také patří mezi ty nejdražší. Šafrán je kořen...
Ostružiny

Ostružiny

Na zahrádkách a na ostružinících po okrajích lesů už se to pomalu začíná fialovět. Ostružiny jsou pro mě takové první vlaštovky podzimu, které se začínají objevovat zároveň jako ty opravdové, co se slítávají na drátech a počítají se před...
Borůvky

Borůvky

Sezona borůvek už se pomalu blíží ke konci. Sbírali jste? Zamrazili jste, nasušili, zavařili nebo jakoukoliv jinou metodou si udělali zásoby borůvek na zimu? Zásoba borůvek ve spižírně se totiž v zimě opravdu hodí. Borůvky spolu s dalším...
Proč jíst luštěniny?

Proč jíst luštěniny?

Čočka, fazole, hrách, sója a mnoho dalších druhů luštěnin mají něco společného - jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Pokud je zkombinujeme s vhodnými obilninami, získáme touto kombinací spektrum aminokyselin na úrovni živočišných...
Zdravotní benefity grepu

Zdravotní benefity grepu

Grepy můžete milovat nebo nenávidět, nic mezi tím. Ti, kteří jim dosud nepřišli na chuť, možná změní svůj postoj, když zjistí, jaké zdravotní benefity se v nich ukrývají. Pojďme se na ně spolu podívat v tomto článku. Sklenice čerstvě vym...
Hřebíček – koření i přírodní lék

Hřebíček – koření i přírodní lék

Pomalu, ale jistě se blíží vánoční čas a já osobně si tuto sváteční dobu nedokážu představit bez vůně vanilky, skořice, hřebíčku, badyánu a dalšího aromatického koření. O skořici jsem psala nedávno a dnes jsem se rozhodla pro představení...
Skořice – nejen koření do štrůdlu

Skořice – nejen koření do štrůdlu

Při vaření a pečení se obvykle bez koření téměř neobejdeme. Některé druhy však kromě toho, že dodají jídlu specifické aroma i chuť, mohou pozitivně působit na lidské zdraví. Typickým příkladem je skořice, kterou považovali za zázračnou j...
Zázvor – univerzální všelék

Zázvor – univerzální všelék

Zázvor je koření oblíbené po celém světě, které se získává z oddenků zázvoru pravého (Zingiber Officinale). Díky své výrazné vůni i chuti má široké spektrum využití zejména v kuchyni, ale jeho účinky jsou vyhledávány také jako lék na cel...
Čokoláda

Zdraví v každé kostičce čokolády

Osobně znám jen málo lidí, kteří nemají rádi čokoládu. Ona totiž ta tmavá tabulka sladké pochutiny dokáže nejenom potěšit smysly a dodat tělu rychlou energii, ale také působí pozitivně na naši mysl. Už staří Aztékové znali tyto prospěšné...
Kokosový olej

Zázrak v kelímku: kokosový olej

Někdo exotickou podmanivou vůni kokosu miluje, někomu naopak přijde příliš sladká a vlezlá. Nehledě na osobní preference, kokosový olej je výborným pomocníkem v péči o pleť i pokožku celého těla díky bohatému pečujícímu složení. Kokosov...
  • 1
  • 2

Štítky pro „Zdravé potraviny“: