Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny obsahující štítek: Zdravé potraviny
Problematika medu

Problematika medu

Máte rádi med? Kde ho kupujete? Pokud v supermarketu, dáváte si pozor na to, co obsahuje a jestli je kvalitní? Je vůbec důležité se o to zajímat? Ano, určitě to důležité je. Protože u certifikovaného medu musí výrobci splňovat poměrně př...
Proč jsou superpotraviny super

Proč jsou superpotraviny super

Superpotraviny. Superfooods. Supermarket. Superman. No, není ten svět super? Pokud vám přijde super až podezřele moc, tak v klidu nechte Supermana v supermarketu a zůstaňte jen u superpotravin. Pak totiž už Supermana ani potřebovat nebud...
Tužebník jilmový

Tužebník jilmový

Tužebník jilmový nemá tak dlouhou léčebnou historii jako většina jeho bylinných kolegů. Ve známost vešel hlavně poté, co jej doktor Priessnitz začal podávat jako preventivní léčbu při podezření na vzteklinu. Později se při laboratorních ...
Afrodiziaka v kuchyni

Afrodiziaka v kuchyni

Afrodiziaka jsou věčné téma, lidstvo se o ně zajímá od nepaměti. Najdeme je v širokém spektru literatury od milostných románů až po Bibli a nikomu to nepřijde ani v nejmenším divné. A přiznejme si, že tento název, spojovaný s řeckou bohyn...
Hořčičná semínka

Hořčičná semínka

Hořčičná semínka to nemusí být jen hořčice. I když právě ta se z těchto semínek nejčastěji vyrábí a za tímto účelem se nejčastěji rostlinka hořčice polní pěstuje. Bohužel ji v současnosti (jako spoustu dalších plodin) z polí vytlačuje je...
Majoránka

Majoránka

Majoránka je poměrně nenápadná rostlinka, bez které bychom si však třeba takové vaření nedokázali představit. Je totiž velmi důležitou ingrediencí a bez její charakteristické chuti by se neobešlo mnoho pokrmů, jako jsou například brambor...
Černý bez

Černý bez

Nasušili jste si letos květy černého bezu do zásoby? Máte na poličkách lahve bezového sirupu na zimu? Na některých bezových keřích si ještě pořád můžete natrhat třásně černých bobulek, ze kterých si můžete uvařit třeba džem chuťově podob...
Śvestky

Švestky

Švestky jsou jedny z posledních ovocných darů před tím, než se stromy uloží k zimnímu spánku. Právě teď se s nimi pomalu loučíme a vychutnáváme si ty pozdější odrůdy. Švestky si však můžeme dopřát nejen na podzim, ale po celý rok. A to v...
Šípek

Šípek

Sezona šípků je tady! Moudrá příroda velice dobře ví, proč nám plody s jedním z nejvyšších obsahů vitaminu C nadělit zrovna do podzimního období. Šípky totiž dozrávají, a jsou tedy i vhodné ke sběru právě během mezi září a říjnem. Sběr b...
Líska

Líska

Lískový keř nebo strom známe především kvůli vynikajícím lískovým oříškům, které plodí. Takové vánoční cukroví nebo různé raw dezerty a jiné laskominy si bez nich nedokážeme představit. A co teprve olej, který se z lískových oříšků lisuj...
Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Všichni bez rozdílu pohlaví, věku nebo společenského postavení touží po krásných a hustých vlasech. Za přípravky, které nám slibují bujnou kštici, jsme ochotni utratit nemalé peníze v lékárnách a drogeriích. V některých civilizacích jsou ...
Proč a jak odemykat ořechy a semínka

Proč a jak odemykat ořechy a semínka

Všichni víme, že jsou ořechy a semínka zdravé a měli bychom si s nimi pravidelně zpestřovat jídelníček. Víte ale, že by se měly odemykat? A co že to takzvané odemykání vlastně je? Semínka i ořechy v přírodě slouží k tomu, aby z nich vyro...
Dobrou chuť s éčkem?

Dobrou chuť s éčkem?

S tím nebo s tím. Nebo možná s obojím. A nebo jich tam může být mnohem víc. Éčka. Co se vlastně všechno skrývá za tajemnými složkami označenými velkým E a trojmístným až čtyřmístným číslem? A jsou všechna opravdu až tak škodlivá? Éčkem a...
Bezlepkové obilniny

Bezlepkové obilniny

Jaké si můžete dát obilniny, když chcete svému tělu dopřát odpočinek od pšenice a trochu ty obilniny prostřídat? Máte opravdu z čeho vybírat. Třeba takový amarant skvěle posiluje plíce, což se v dnešní době, kdy je ovzduší silně zneč...

Štítky pro „Zdravé potraviny“: