Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Biodynamické zemědělství

Biodynamické zemědělství Biodynamické zemědělství vychází z myšlenek antroposofisty Rudolfa Steinera.
Renata Ježková
5,0 5
7

Přejít na sekci článku:

Kvalita biodynamických produktů

Jahody zdroj: shutterstock.com

Pěstování v biodynamických podmínkách má být ovlivněna kvalita plodin, nikoliv výnos. Za kvalitu je ovšem považován spíše nehmotný přínos plodin, jejich působení na jemné energie člověka a je tedy velmi obtížné stanovit kritéria, podle kterých bylo možné přínos speciálních postupů biodynamického zemědělství hodnotit a případně srovnat výsledky s ekologickým zemědělstvím klasického typu.

Nicméně jsou tak jako tak produkty biodynamického zemědělství naprosto čisté, neboť nároky jsou ještě přísnější než u ostatních forem ekologického hospodaření a jejich kvalita je tedy v tomto ohledu neoddiskutovatelná, ať už vlivům měsíce na rostliny věříme či nikoliv.

Produkty biodynamického zemědělství nesou certifikát Demeter, který je pojmenován po bohyni plodnosti, země a mateřství.

Martina Gebhardt

Jednou z nejznámějších značek využívajících produkty biodynamického zemědělství je Martina Gebhardt. Nejen, že používá produkty z biodynamického zemědělství, ale také se podobnými principy při vytváření svých výrobků řídí.

Nejde o to, na našem těle něco měnit nebo z něj něco odstranit, ale obnovit a udržovat původní rovnováhu, protože v této fázi je naše pokožka zdravá. A o to se právě produkty značky Martina Gebhardt snaží - neslibují zázračné výsledky přes noc, ani neohromují molekulami s latinskými názvy, ale snaží se dodat pleti vše, co potřebuje k tomu, aby se dokázala o sebe postarat.