Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny obsahující štítek: Zdravé potraviny
Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Všichni bez rozdílu pohlaví, věku nebo společenského postavení touží po krásných a hustých vlasech. Za přípravky, které nám slibují bujnou kštici, jsme ochotni utratit nemalé peníze v lékárnách a drogeriích. V některých civilizacích jsou ...
Proč a jak odemykat ořechy a semínka

Proč a jak odemykat ořechy a semínka

Všichni víme, že jsou ořechy a semínka zdravé a měli bychom si s nimi pravidelně zpestřovat jídelníček. Víte ale, že by se měly odemykat? A co že to takzvané odemykání vlastně je? Semínka i ořechy v přírodě slouží k tomu, aby z nich vyro...
Dobrou chuť s éčkem?

Dobrou chuť s éčkem?

S tím nebo s tím. Nebo možná s obojím. A nebo jich tam může být mnohem víc. Éčka. Co se vlastně všechno skrývá za tajemnými složkami označenými velkým E a trojmístným až čtyřmístným číslem? A jsou všechna opravdu až tak škodlivá? Éčkem a...
Bezlepkové obilniny

Bezlepkové obilniny

Jaké si můžete dát obilniny, když chcete svému tělu dopřát odpočinek od pšenice a trochu ty obilniny prostřídat? Máte opravdu z čeho vybírat. Třeba takový amarant skvěle posiluje plíce, což se v dnešní době, kdy je ovzduší silně zneč...
Šafrán

Šafrán

Znáte rčení „šetřit s tím jako s šafránem“ nebo „je toho málo jako šafránu“? Potom určitě víte, co je pro toto koření tak specifické – je ho opravdu málo, je vzácné, špatně dostupné a logicky také patří mezi ty nejdražší. Šafrán je kořen...
Ostružiny

Ostružiny

Na zahrádkách a na ostružinících po okrajích lesů už se to pomalu začíná fialovět. Ostružiny jsou pro mě takové první vlaštovky podzimu, které se začínají objevovat zároveň jako ty opravdové, co se slítávají na drátech a počítají se před...
5 tipů na využití rakytníku

5 tipů na využití rakytníku

Podzim se neúprosně blíží a s ním i jeho radostnější část – sklizeň (nejen) rakytníku. Proto je dobré si zopakovat, co rakytník obsahuje a na co vše je vhodný. Rakytník je vysoce odolný keř, který plodí jasně červené plody, jež jsou plné...
Borůvky

Borůvky

Sezona borůvek už se pomalu blíží ke konci. Sbírali jste? Zamrazili jste, nasušili, zavařili nebo jakoukoliv jinou metodou si udělali zásoby borůvek na zimu? Zásoba borůvek ve spižírně se totiž v zimě opravdu hodí. Borůvky spolu s dalším...
Proč jíst luštěniny?

Proč jíst luštěniny?

Čočka, fazole, hrách, sója a mnoho dalších druhů luštěnin mají něco společného - jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Pokud je zkombinujeme s vhodnými obilninami, získáme touto kombinací spektrum aminokyselin na úrovni živočišných...
Zdravotní benefity grepu

Zdravotní benefity grepu

Grepy můžete milovat nebo nenávidět, nic mezi tím. Ti, kteří jim dosud nepřišli na chuť, možná změní svůj postoj, když zjistí, jaké zdravotní benefity se v nich ukrývají. Pojďme se na ně spolu podívat v tomto článku. Sklenice čerstvě vym...
Rajčata

Rajčata

Na zahradách se to už hojně červená rajčaty a s nimi přicházejí i klasické rajčatové speciality, jako je vychlazený rajčatový salát, studená polévka gazpacho nebo česká klasika – rajská omáčka nebo polévka. A děláte si svůj domácí kečup?...
Vaření s éterickými oleji

Vaření s éterickými oleji

Většina z nás si éterické oleje spojuje s aromaterapií. Klasicky je používá do aromalampy na provonění domácnosti, někdo je přidává i do koupele pro relaxaci či osvěžení, do rostlinného tělového oleje pro jejich účinky i na provonění pok...
Přeslička rolní

Přeslička rolní

Přeslička patří mezi byliny s opravdu dlouhou historií. Její předkyně daly před několika miliony let základ obrovským zásobám černého uhlí. Tyto pravěké přesličky dorůstaly až do velikosti deseti metrů. Oproti takovým obrům působí dnešní...

Štítky pro „Zdravé potraviny“: