Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny
Líska

Líska

Lískový keř nebo strom známe především kvůli vynikajícím lískovým oříškům, které plodí. Takové vánoční cukroví nebo různé raw dezerty a jiné laskominy si bez nich nedokážeme představit. A co teprve olej, který se z lískových oříšků lisuj...
Yzop

Yzop

Když jsem si toto jaro kupovala nové sazeničky bylinek, paní bylinkářka mi nabídla, jestli nechci ještě yzop. Co to je? Název mi byl trochu povědomý, ale pak mi došlo, že to si nejspíš tak trochu pletu s Ezopem ☺. Paní prodavačka mi byli...
5 čistě přírodních antibiotik

5 čistě přírodních antibiotik

První zářijové dny, kdy ještě počasí mělo k tomu podzimnímu opravdu daleko, jsou za námi. Teď už začíná podzim se vším všudy. Chladná rána a večery a teplejší počasí přes den se za chvíli s ubývajícím sluncem změní v krátké chladné dny s...
Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Co jíst, abyste měli krásné zdravé vlasy

Všichni bez rozdílu pohlaví, věku nebo společenského postavení touží po krásných a hustých vlasech. Za přípravky, které nám slibují bujnou kštici, jsme ochotni utratit nemalé peníze v lékárnách a drogeriích. V některých civilizacích jsou ...
Proč a jak odemykat ořechy a semínka

Proč a jak odemykat ořechy a semínka

Všichni víme, že jsou ořechy a semínka zdravé a měli bychom si s nimi pravidelně zpestřovat jídelníček. Víte ale, že by se měly odemykat? A co že to takzvané odemykání vlastně je? Semínka i ořechy v přírodě slouží k tomu, aby z nich vyro...
Dobrou chuť s éčkem?

Dobrou chuť s éčkem?

S tím nebo s tím. Nebo možná s obojím. A nebo jich tam může být mnohem víc. Éčka. Co se vlastně všechno skrývá za tajemnými složkami označenými velkým E a trojmístným až čtyřmístným číslem? A jsou všechna opravdu až tak škodlivá? Éčkem a...
Jaké jsou rozdíly mezi vegan a vegetariánským stravováním?

Jaké jsou rozdíly mezi vegan a vegetariánským stravováním?

Veganství a vegetariánství je v poslední době ohromný trend. Jak si můžete všímat v médiích, celebrity se vzdávají konzumace masa a dokonce i mléčných výrobků a vajec. Přibývá také článků o zdravotních výhodách těchto stravovacích stylů a...
Bezlepkové obilniny

Bezlepkové obilniny

Jaké si můžete dát obilniny, když chcete svému tělu dopřát odpočinek od pšenice a trochu ty obilniny prostřídat? Máte opravdu z čeho vybírat. Třeba takový amarant skvěle posiluje plíce, což se v dnešní době, kdy je ovzduší silně zneč...
Šafrán

Šafrán

Znáte rčení „šetřit s tím jako s šafránem“ nebo „je toho málo jako šafránu“? Potom určitě víte, co je pro toto koření tak specifické – je ho opravdu málo, je vzácné, špatně dostupné a logicky také patří mezi ty nejdražší. Šafrán je kořen...
Ostružiny

Ostružiny

Na zahrádkách a na ostružinících po okrajích lesů už se to pomalu začíná fialovět. Ostružiny jsou pro mě takové první vlaštovky podzimu, které se začínají objevovat zároveň jako ty opravdové, co se slítávají na drátech a počítají se před...
5 tipů na využití rakytníku

5 tipů na využití rakytníku

Podzim se neúprosně blíží a s ním i jeho radostnější část – sklizeň (nejen) rakytníku. Proto je dobré si zopakovat, co rakytník obsahuje a na co vše je vhodný. Rakytník je vysoce odolný keř, který plodí jasně červené plody, jež jsou plné...
Borůvky

Borůvky

Sezona borůvek už se pomalu blíží ke konci. Sbírali jste? Zamrazili jste, nasušili, zavařili nebo jakoukoliv jinou metodou si udělali zásoby borůvek na zimu? Zásoba borůvek ve spižírně se totiž v zimě opravdu hodí. Borůvky spolu s dalším...
Máta

Máta peprná: voní, hojí, pomáhá

Máta je další z řady skvělých a univerzálních bylinek. Příznivě působí na spoustu oblastí našeho života. Máty je také nespočetně druhů a každý druh má trochu odlišnou vůni i trochu jiné účinky. Ty nejdůležitější účinky však mají všechny ...
Proč jíst luštěniny?

Proč jíst luštěniny?

Čočka, fazole, hrách, sója a mnoho dalších druhů luštěnin mají něco společného - jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin. Pokud je zkombinujeme s vhodnými obilninami, získáme touto kombinací spektrum aminokyselin na úrovni živočišných...

Štítky pro „Zdravé potraviny“: