Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.
Prohlížíte si články podkategorie Zdravé potraviny
Vojtěška neboli Alfalfa: elixír života

Vojtěška neboli Alfalfa: elixír života

Tato superpotravina s širokým léčebným využitím dostala pravděpodobně své jméno alfalfa podle arabského “Al-FAL-FA”, což v překladu znamená "otec všech potravin". Byla známa i v Persii jako bohatý zdroj energie a živin. Z Perské ...
Rybíz – tradiční česká superpotravina

Rybíz – tradiční česká superpotravina

Rybízová sezóna je skoro tu! :-) Keře a stromky rybízu jsou už teď obsypány zelenými kuličkami a čekají jen na to, až se do nich sluníčko pořádně opře a zbarví je do červena, černa nebo do bíla. Pojďte si zkrátit čekání na dozrávání rybí...
Objevte účinky jahod

Objevte účinky jahod

Pro mnoho z nás jsou krásně zralé, voňavé a slaďoučké jahody jedním ze symbolů léta a prázdnin. Sladká chuť a vůně jahod často připomíná také dětství, kdy jsme se těšili k babičce na jahody se šlehačkou nebo si je cpali do pusy rovnou če...
4 zdraví prospěšné účinky stévie

4 zdraví prospěšné účinky stévie

Kdo by neznal stévii? Stévie je rostlinka, která je přirozeně sladká, takže se v dnešní době na všechny způsoby skloňovaného zdravotního stylu a zatracování bílého cukru velice rychle uchytila. Málokdo už ale ví, že kromě sladké chuti op...
Problematika medu

Problematika medu

Máte rádi med? Kde ho kupujete? Pokud v supermarketu, dáváte si pozor na to, co obsahuje a jestli je kvalitní? Je vůbec důležité se o to zajímat? Ano, určitě to důležité je. Protože u certifikovaného medu musí výrobci splňovat poměrně př...
Proč jsou superpotraviny super

Proč jsou superpotraviny super

Superpotraviny. Superfooods. Supermarket. Superman. No, není ten svět super? Pokud vám přijde super až podezřele moc, tak v klidu nechte Supermana v supermarketu a zůstaňte jen u superpotravin. Pak totiž už Supermana ani potřebovat nebud...
Jak klíčit a pěstovat microgreens

Jak klíčit a pěstovat microgreens

Klíčky jsou takovou superstar mezi všeobecně zdravými potravinami, dokonce i mezi superzdravými superpotravinami. :-) Jejich velkou výhodou je, že si je můžete připravit sami doma, kromě trochy času a menší finanční investice do semínek,...
Tužebník jilmový

Tužebník jilmový

Tužebník jilmový nemá tak dlouhou léčebnou historii jako většina jeho bylinných kolegů. Ve známost vešel hlavně poté, co jej doktor Priessnitz začal podávat jako preventivní léčbu při podezření na vzteklinu. Později se při laboratorních ...
Afrodiziaka v kuchyni

Afrodiziaka v kuchyni

Afrodiziaka jsou věčné téma, lidstvo se o ně zajímá od nepaměti. Najdeme je v širokém spektru literatury od milostných románů až po Bibli a nikomu to nepřijde ani v nejmenším divné. A přiznejme si, že tento název, spojovaný s řeckou bohyn...
Hořčičná semínka

Hořčičná semínka

Hořčičná semínka to nemusí být jen hořčice. I když právě ta se z těchto semínek nejčastěji vyrábí a za tímto účelem se nejčastěji rostlinka hořčice polní pěstuje. Bohužel ji v současnosti (jako spoustu dalších plodin) z polí vytlačuje je...
Majoránka

Majoránka

Majoránka je poměrně nenápadná rostlinka, bez které bychom si však třeba takové vaření nedokázali představit. Je totiž velmi důležitou ingrediencí a bez její charakteristické chuti by se neobešlo mnoho pokrmů, jako jsou například brambor...
Černý bez

Černý bez

Nasušili jste si letos květy černého bezu do zásoby? Máte na poličkách lahve bezového sirupu na zimu? Na některých bezových keřích si ještě pořád můžete natrhat třásně černých bobulek, ze kterých si můžete uvařit třeba džem chuťově podob...
Śvestky

Švestky

Švestky jsou jedny z posledních ovocných darů před tím, než se stromy uloží k zimnímu spánku. Právě teď se s nimi pomalu loučíme a vychutnáváme si ty pozdější odrůdy. Švestky si však můžeme dopřát nejen na podzim, ale po celý rok. A to v...
Šípek

Šípek

Sezona šípků je tady! Moudrá příroda velice dobře ví, proč nám plody s jedním z nejvyšších obsahů vitaminu C nadělit zrovna do podzimního období. Šípky totiž dozrávají, a jsou tedy i vhodné ke sběru právě během mezi září a říjnem. Sběr b...

Štítky pro „Zdravé potraviny“: