Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Prospěšné látky v kosmetice: 1. část

4.9 5
13

Přejít na sekci článku:

Kokosový olej

Kokosový olej zdroj: freeimages.com

Kokosový olej se získává z ořechů buď lisováním za studena či rafinací (zahříváním). Pro kosmetické ošetření je vhodnější panenský olej, který je bohatý na množství antioxidantů a nenasycených mastných kyselin. Významný je také obsah kyselin laurové, kaprylové a kapronové, které působí antibakteriálně, antisepticky a antimykoticky. Při vnitřním užití dodává Cocos Nucifera Oil organismu ‘rychlou energii’, zvýší hladinu cukru a spolehlivě tak zažene chuť na sladké. Kokosový olej si můžete dopřát jen tak ‘na lžičce’, ale také ho použít ke smažení či pečení sladkých pokrmů.

Kokosový olej pokožku zjemňuje a vyživuje. Díky bohatému složení ji chrání před vznikem drobných zánětů a urychluje její regeneraci. Olej má multifunkční využití, lze jej použít v péči o pleť, regeneraci poškozených vlasů i k léčbě nejrůznějších kožních onemocnění jako jsou ekzémy či mykózy. Jediné, na co se kokosový olej nehodí, je péče o pleť obličeje, neboť je komedogenní!

Produkty s kokosovým olejem
Kokosový olej, bio 250 ml
Saloos / 252 Kč
Biokokosák do kuchyně, na tělo, vlasy, dokonce na zuby. Hodí se prostě vždy a všude.
Detail produktu