Sdílejte článek z magazínu
Zadejte e-mailovou adresu toho, komu chcete článek poslat. Nakonec napište své jméno, ať dotyčný ví, kdo mu článek zasílá.
Článek už putuje dál, děkujeme za sdílení.

Prospěšné látky v kosmetice: 1. část

4,9 5
13

Přejít na sekci článku:

Meruňkový olej

Meruňky zdroj: freeimages.com

Meruňkový olej se lisuje za studena z meruňkových pecek, které jsou bohaté na vitaminy řady B, dále také na vitamin A, C a F a množství minerálů. Kromě toho, olej obsahuje množství mastných kyselin, jako je kyselina palmitová, stearová a linolová. Tyto látky posilují imunitu i celý organismus, pomáhají proti nespavosti, zklidňují rozbouřené nervy a mírní negativní dopady civilizačních chorob. Meruňkový olej se báječně hodí do studené kuchyně, je chutnou součástí sladkých pokrmů, ovocných či zmrzlinových pohárů a je vhodný i k ochucení bílého jogurtu či tvarohu.

Při vnějším užití má Prunus Armenica Kernel Oil blahodárný vliv na normální a sušší pokožku, kterou zvláčňuje, regeneruje a chrání před podrážděním. Díky svým výborným zklidňujícím vlastnostem je olej skvělým pomocníkem pro ošetření pokožky po dlouhém pobytu na sluníčku. Pleť zklidňuje, mírní začervenání i nepříjemné svědění. Meruňkový olej je vhodný i na masáž celého těla, do pokožky se snadno vstřebává a nezanechává mastný lepivý film. Navíc lze smísit s dalšími rostlinnými a éterickými oleji a vytvořit tak vlastní masážní olej.

Produkty s meruňkovým olejem
Meruňkový olej 50 ml
Saloos / 107 Kč
Meruňkový olej je vhodný jak k péči o pleť, tak i pokožky celého těla. Má lehké složení, snadno se vstřebává a díky svým zklidňujícím a regeneračním účinkům je vhodný i pro citlivou a dětskou pokožku.
Detail produktu